Με απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια απαντά η ΟΛΜΕ στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

 

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ εξήγγειλε νωρίτερα τη Δευτέρα, εικοσιτετράωρη απεργία στις 12 Απριλίου και συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ´ λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Η επίσημη δημοσίευσή του αναμένεται αργότερα το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές.

 


Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.

 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ