Ξεκινάει σήμερα η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την αναβολή της τον Φεβρουάριο. 

 

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν οι εννέα νεαροί συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας από 20 ως 24 ετών, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή, γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν από τον θάνατό του.

 

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αφορά στα βασανιστήρια και τα πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του 20χρονου σπουδαστή, κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

 

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 για να βρεθεί νεκρός 37 μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

 

Πριν δύο μήνες, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, εξαιτίας της απουσίας εννέα εκ των είκοσι μαρτύρων. Από τους απόντες μόνο μία γυναίκα δικαιολόγησε την απουσία της.

 

Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στους υπόλοιπους οκτώ, κρίνοντας ότι η απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων είναι κρίσιμη για τη δίκη, καθώς πρόκειται για τον συγκάτοικο του Γιακουμάκη και άλλους συμφοιτητές.

 

Ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχε τονίσει τότε ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη».

 

Ερωτώμενος για τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «όλοι τους λυπούνται για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου».