Πνίγηκε η Σητεία: Κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές

Πνίγηκε η Σητεία: Κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές Facebook Twitter
0

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στη Σητεία και άλλες περιοχές της Κρήτης, ενώ κινδύνευσαν και άνθρωποι που βρέθηκα εγκλωβισμένοι από τον απότομη άνοδο της στάθμης του νερού.

Συγκεκριμένα, στη διάσωση 18 ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, από τη στάθμη του νερού που αυξανόταν επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία.

Μέσα σε λίγες ώρες, το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι επιχειρήθηκε επιτυχώς να απεγκλωβιστούν από την οικία τους. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό και τέσσερις επιπλέον άνθρωποι, που για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, απ'οπου τους απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις και να παραδίδουμε τους ανθρώπους που κινδύνευαν στους οικείους τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδακης, που συμπλήρωσε ότι δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.

Τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα με ένα βίντεο από drone, να καταγράφει την κατάσταση στη Σητεία, που «βούλιαξε» από τις πολύωρες βροχοπτώσεις.

Προβλήματα προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων και πολλά καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με το neakriti.gr από την κακοκαιρία επλήγησαν αρκετές περιοχές της Σητείας, όπου σημειώθηκε πρωτοφανής άνοδος της στάθμης του νερού.

Πολλά τα προβλήματα που σημειώθηκαν και στην Ιεράπετρα με κατολισθήσεις σε οδικό δίκτυο, αλλά και πολλές οι ζημιές, που προκάλεσε η κακοκαιρία σε θερμοκήπια και καλλιεργήσιμες περιοχές.

Συνεργεία επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή της Σητείας, καθώς πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM