Γυναίκα μετέφερε ανθρώπινους κερατοειδείς στη βαλίτσα της στο «Μακεδονία»

Γυναίκα μετέφερε ανθρώπινους κερατοειδείς στη βαλίτσα της στο «Μακεδονία» Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με ανθρώπινα κύτταρα σκληροκερατοειδικού δακτυλίου στη βαλίτσα της, τα οποία προορίζονταν για παράνομο εμπόριο οργάνων και ιστών. 

Το κρυμμένο μόσχευμα εντόπισαν οι υπάλληλοι του τελωνείου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κατά τη διάρκεια ελέγχου στις αποσκευές των επιβατών μίας πτήσης από τη Μόσχα.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κινητοποιήθηκαν όταν εντόπισαν μία χάρτινη συσκευασία με παγοθήκες γύρω από μια ειδική πλαστική συσκευασία με ρωσικό ταμπελάκι, τυλιγμένη σε φελιζόλ.

Μέσα στη συσκευασία βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος πλήρους πάχους (σ.σ ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του) σε medium transport αμερικανικής προέλευσης.

Γυναίκα μετέφερε ανθρώπινους κερατοειδείς στη βαλίτσα της στο «Μακεδονία» Facebook Twitter

Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική, για τον σκληροκερατοειδή χιτώνα του ματιού.

Οι υπάλληλοι κατάσχεσαν τα κύτταρα ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι κανονισμοί προβλέπουν ότι κάθε μόσχευμα πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα πιστοποιητικά από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

Όμως σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν είχε τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά και συνελήφθη.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως ήταν ταξιδιωτική συνοδός και έκανε «μία διευκόλυνση» καθώς αντικείμενο της δουλειάς της ήταν να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα. 

Η ίδια υποστήριξε ότι νόμιζε πως μεταφέρει φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο ταξιδιωτικού πρακτορείου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM