Σεισμός

ΕΟΠΥΥ: Καταργήθηκαν οριστικά τα βιβλιάρια υγείας

ΕΟΠΥΥ: Καταργήθηκαν οριστικά τα βιβλιάρια υγείας Facebook Twitter
1

Την οριστική κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών της οικογένειάς τους, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Η κατάργηση τους έρχεται σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.).

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ δίνει οδηγίες στους ασφαλισμένους για το πώς θα γίνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κα)».

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται πλέον και οριστικά η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας, καθώς, όπως αναφέρει το υπουργείο, έχει πλέον θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας και η κάλυψη παροχών σε είδος και σε χρήμα θα γίνει με τον ΑΜΚΑ.

Ελλάδα
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια