Απεργία της ΓΣΕΕ

Επεισόδια και τραυματίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο

Επεισόδια και τραυματίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο Facebook Twitter
2

Επεισόδια και τραυματισμοί σημειώθηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα στη Ρόδο στον χώρο όπου σε λίγες μέρες ξεκινάει το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από εισβολή περίπου 200 ατόμων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ  στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για «ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ αναφέρει πως το συνέδριο γινόταν ενώ είχε απαγορευτεί η είσοδος σε αντιπροσώπους των εργαζομένων και με την παρουσία δεκάδων μπράβων που είχε τοποθετήσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας

 .

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

«

Ο ένας από τους τραυματίες που είδα είναι σε άσχημη κατάσταση το πρόσωπό του είναι μπλαβί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι «εδώ έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας».

 


Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου».

ΠΑΜΕ: To συνέδριο διεξαγόταν με παρουσία δεκάδων μπράβων 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρει πως η ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε απαγορεύσει την είσοδο σε εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικάτων και δημοσιογράφους, ενώ στον χώρο υπήρχαν δεκάδες μπράβοι. «Μπήκαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική μαφία, επιβεβαιώνει πως είναι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αυτοί που δέχθηκαν επίθεση».

Το χρονικό της αντιπαράθεσης 

 

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.

Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.

Ελλάδα
2

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Α ναι τι λέγαμε...? " ο κίνδυνος της ακροδεξιάς ,του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας μπλα μπλα , κλπ " .... και συνεχίζει " οι αριστερές προοδευτικές (!) δυνάμεις ενάντια στο τερας του φασισμού στην Ευρώπη μπλα , μπλα .......Κάπως έτσι αρχίζει και τελειώνει το ποίημα οσων ανήκουν στο ιδεολογικό απολίθωμα ανεξάρτητα απο τις παραλλαγές που διαχωρίζουν τα μελη μόνο σε επίπεδο life style. Η πραγματικότητα πάντως αποδεικνύει καθημερινά οτι η επιβολή δια της βίας των αποψεων του χώρου στους υπόλοιπους ειναι κυρίαρχο στοιχείο και μαλιστα εμφανεστερο κοινωνικα σε σχέση με τα ακροδεξιά ξαδέρφια...Ισως η ψυχιατρική μπορεί να δώσει εξηγήσεις για τον διχασμό..