Κτηματολόγιο: Παράταση δηλώσεων σε 19 νομούς της χώρας - Αναλυτικά το νέο χρονοδιάγραμμα

Κτηματολόγιο: Παράταση δηλώσεων σε 19 νομούς της χώρας - Αναλυτικά το νέο χρονοδιάγραμμα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
0

Νέα παράταση υποβολής δηλώσεων δίνει το Κτηματολόγιο σε 19 νομούς της χώρας. 

Από τον περασμένο Νοέμβριο έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο Κτηματολόγιο είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων.

Από αυτές το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου

Η εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη δήλωση ακινήτων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, με τις παρατάσεις που θα δοθούν το νέο χρονοδιάγραμμα στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

- Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

- Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου.

- Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

- Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 13 Μαΐου.

- Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου/ Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει κι αυτή στις 20 Μαΐου.

- Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ακίνητη περιουσία στις παραπάνω περιοχές μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν τη δήλωση στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Μεσσηνίας, οι οποίοι, θα εξυπηρετούνται στο Γραφείο Κτηματογράφησης επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.

Οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Γρεβενών που εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης της Βορείου Ελλάδος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ