Εκπρόσωπος ΕΚΑΒ: Μέσα στον πανικό, η οικογένεια του 12χρονου που πνίγηκε με λουκάνικο έδωσε λάθος διεύθυνση

Εκπρόσωπος ΕΚΑΒ: Μέσα στον πανικό, η οικογένεια του 12χρονου που πνίγηκε με λουκάνικο έδωσε λάθος διεύθυνση Facebook Twitter
2

«Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω του ότι οι γονείς μέσα στον πανικό τους έδωσαν λάθος διεύθυνση», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τον τραγικό χαμό του 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο.

Όπως είπε ο ίδιος, ο γιατρός έφτασε εγκαίρως στην οικία του παιδιού, «του έβγαλε το ξένο σώμα και το διασωλήνωσε».

Το αγόρι συνήλθε και σηκώθηκε όρθιο, όμως έπαθε ανακοπή λίγο μετά.

Όταν πήγε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, το παιδί είχε σφυγμό, όμως δύο ώρες αργότερα κατέληξε.

«Πήγαμε πάρα πολύ σύντομα και έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ, δεν υπήρχε καθυστέρηση», επανέλαβε ο ίδιος.

Ο  δωδεκάχρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, χθες το πρωί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το παιδί πνίγηκε καθώς έτρωγε ένα λουκάνικο. Στις 4 τα ξημερώματα κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Μάλιστα στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος" ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

«Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή», τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας- νεκροτομής.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ κρίμα και ΠΟΛΥ άτυχο παιδί. Συλλυπητήρια. Πάνικος, δεν λέω, μα λάθος διευθυνση? Και εσκεμμένα να ήθελα να δώσω, δεν μου έρχεται ξένη στο μυαλό. Το ΕΚΑΒ όμως παρολαυτα πήγε γρήγορα με τρία οχήματα κιόλας (δείξαν μία παραπάνω ευαισθησία επειδή ήταν για παιδί προφανώς). Επειδή είμαι άσχετος από τέτοια ιατρικά: ΠΩΣ γίνεται αρχικά να σώθηκε, να του το βγάλανε αλλά μετά από ένα 2ώρο το 12χρονο παιδάκι να έπαθε ανακοπή?! Ναι διάβασα την εξήγηση παραπάνω αλλά και πάλι δεν την κατάλαβα.
Τώρα μέσα στην τραγικότητα του γεγονότος, για την οποία δεν μπορεί να πει κάτι κανείς, θα σχολιάσω κάτι άσχετο/σχετικό (όπως το δει κανείς).Παρουσιάζεται σαν κάτι θετικό ότι πήγαν 3 ασθενοφόρα. Γιατί; Μήπως δεν είναι γνωστή η έλλειψη ασθενοφόρων; Γιατί πήγαν 3 ασθενοφόρα σε ένα να περιστατικό, πως μπορούσαν να βοηθήσουν τα επιπλέον του ενός;Τι θα γινόταν αν χρειαζόταν σε άλλο.σημειο ασθενοφόρο; Στην φουρια να μην τους προσάψει κανείς αμέλεια, μαρτύρησαν προφανή έλλειψη συντονισμού, γεγονός που από μόνο του είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.