Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αυτοσχέδιο δρόμο μετά την πτώση της γέφυρας του Κερίτη - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αυτοσχέδιο δρόμο μετά την πτώση της γέφυρας του Κερίτη - Αντιδρούν οι κάτοικοι Facebook Twitter
0

Ένταση επικρατεί στον Αλικιανό στα Χανιά, με τους κατοίκους του χωριού να περιφρουρούν τον αυτοσχέδιο δρόμο, που κατασκεύασαν, μετά την πτώση του ιστορικού γεφυριού του Κερίτη, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Νωρίτερα περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή με προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση μερικών από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής.

Ωστόσο η αστυνομία καθησύχασε τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η παρουσία τους εκεί δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αποσκοπεί μόνο στην διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει συμφωνηθεί. 

 Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον δρόμο, κρίνοντάς τον επικίνδυνο. Επιπλέον, τον κατηγορούν για ολιγωρία, πολλές εβδομάδες μετά την καταστροφή στην περιοχή τους. Όπως υποστηρίζουν, δε μπορούν να κάνουν 20 χιλιόμετρα επιπλέον κάθε φορά που απομακρύνονται από το χωριό και ζητούν λύση εδώ και τώρα.

Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αυτοσχέδιο δρόμο μετά την πτώση της γέφυρας του Κερίτη - Αντιδρούν οι κάτοικοι Facebook Twitter

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι χαρακτηριστικά, προχώρησαν στην κατασκευή του περάσματος γιατί είχε επέλθει οικονομικός μαρασμός στο χωριό, ενώ ήταν μεγάλο και το πρόβλημα σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και την σύνδεση του νομού.

Τονίζουν πάντως ότι με την παρέμβαση αυτή δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την πολιτεία αλλά επιθυμούν να συμβάλουν στην μείωση της ταλαιπωρίας των διερχομένων από την περιοχή. 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, επισημαίνει πως η παρέμβαση του Εισαγγελέα θα ζητηθεί, καθώς η κατασκευή του συγκεκριμένου περάσματος έχει γίνει χωρίς καμία έγκριση, από καμία υπηρεσία και χωρίς καμία μελέτη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο. 

Με πληροφορίες από cretalive / zarpanews

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ