ΕΔΕ για το βίντεο και όχι για την σύλληψη της 90χρονης, διευκρινίζει η Αστυνομία

ΕΔΕ για το βίντεο και όχι για την σύλληψη της 90χρονης, διευκρινίζει η Αστυνομία Facebook Twitter
1

Ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά στη σύλληψή της αλλά στο ότι διέρρευσε βίντεο που δείχνει την ηλικιωμένη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών».

Ο κ Τσαϊρίδης συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».


Στην ερώτηση για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε πως «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου επειδή πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές παντόφλες (τερλίκια) που φτιάχνει η ίδια, στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα και δόθηκε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει υπό ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της ηλικιωμένης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χαίρω πολύ. Εφόσον έγινε καταγγελία, λογικό το ότι έπρεπε να ανταποκριθούν και να πάνε να την συλλάβουν. Δεν λέμε αυτό αλλά το πως της φέρθηκαν. Το 12ωρο που έφαγε σε Τμήμα και Ασφάλεια (ήταν ανάγκη να μεταφερθεί εκεί δηλαδή;) ΔΕΝ δικαιλογείται με τίποτα απολύτως. Εδώ άλλους για άλλους που τα σπάνε όλα τους προσάγουν μεν, παιρνουν στοιχεία κτλπ αλλά μετα από 2-3 ώρες είναι πάλι έξω! Εφόσον η γυναίκα ήταν 90 ετών έπρεπε να την είχαν 1η προτεραιότητα για να φύγει αμέσως σε μια-δυο ώρες δίχως πολλά πολλά. Αλλά απ ότι φαίνεται κάποιοι συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν το καταλαβαίνετε αυτό. Μέχρι και η κόρη της γυναίκας που τραβούσε το βίντεο, δεν ακουγόταν να εβριζε τους αστυνομικούς, από ένα σημείο και μετά πιασανε και κουβέντα. Άλλωστε η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν κατηγορεί την Αστυνομία καθώς έπρεπε να κάνει την δουλειά της εφόσον την καλέσανε. Η ένσταση της ήταν στο οτι την κρατησαν ολη μερα, στην Ασφαλεια δεν μπορουσε να την δει και στο γιατι καποιοι εκαναν καταγγελία. Διοτι αυτη ειναι η πρωταρχικη αιτιία. Αραγε είναι περήφανοι για αυτό που έκαναν? Θα βελτιωθούν τα οικονομικά τους? Μάλλον εμπίπτουν στην παρακάτω κατηγορία αυτού του άρθρου: Κοινωνική αναλγησία: όταν γίνεται η αιτία να συλλαμβάνεις μία 90χρονή πωλήτρια ή να εγκαταλείπεις μία αιμόφυρτη γυναίκα στο ταξί σου...https://thetikosaeras.blogspot.com/2019/03/90.htmlΕπίσης σχετικά με την φράση: τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν». Πηγή: www.lifo.grΝαι ου. Το είδαμε πόση μεγάλη προσπάθεια έγινε. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Στην θεωρία καλά τα λες, στην πράξη όμως άλλο έγινε...