ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σύλληψη 90χρονης: «Κατέβηκε για ένα κομμάτι ψωμί- Δεν έχει τίποτα», λέει η κόρη της

Σύλληψη 90χρονης: «Κατέβηκε για ένα κομμάτι ψωμί- Δεν έχει τίποτα», λέει η κόρη της Facebook Twitter
5

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την είδηση της σύλληψης μίας 90χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια (μάλλινα πλεκτά παπούτσι) χωρίς να έχει τη σχετική άδεια. 

Όπως έγινε γνωστό, τη  διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έκταση που πήρε το θέμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Οι αστυνομικοί πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τη γυναίκα ενώ την φωτογράφησαν μετά τη σύλληψη. Στο βίντεο από το αστυνομικό τμήμα φαίνεται ο άσχημος τρόπος με τον οποίο της μίλησαν. 

 
Σύλληψη 90χρονης: «Κατέβηκε για ένα κομμάτι ψωμί- Δεν έχει τίποτα», λέει η κόρη της Facebook Twitter
Η 90χρονη γυναίκα που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη - Φωτογραφία: Νewsit

Η κόρης της μίλησε στο newsit για την περιπέτεια της ηλικιωμένης γυναίκας: 


«Η γιαγιά όλο το χρόνο δεν πήγαινε πουθενά. Για δεύτερη φορά πήγε εκεί. Της λέγαμε να μην πηγαίνει. Είναι 90 χρονών. Όλη μέρα πλέκει. Μας λέει "τι να κάνω, μόνο να κοιμάμαι και να ξυπνάω;". Κατέβηκε στο κεντρικό δρόμο, όχι στη λαϊκή αγορά, κάθισε δίπλα σε κάτι κάδους σκουπιδιών, απέναντι από ένα πάρκινγκ και πουλούσε τα τερλίκια της (μάλλινα πλεκτά παπούτσια), τρία και δύο ευρώ» λέει η κόρη της. 



«Από ό,τι μας είπε, δεν είχε πουλήσει τίποτα και τις δύο φορές που πήγε εκεί. Μόλις είχε πάει εκεί, ήταν περίπου 12.00 η ώρα, ήρθε η αστυνομία και της είπε "μάζεψέ τα γιαγιά". Η μητέρα μου μάζεψε τα πράγματα και τους είπε "να πάω σπίτι" και αυτοί της απάντησαν "όχι, θα έρθεις στο αστυνομικό τμήμα". Την πήρανε εκεί, κατέγραψαν τα πράγματά της, της πήραν αποτυπώματα, την κράτησαν μέχρι πάρα πολύ αργά. Μετά την πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο. Τη ρώτησα τι έγινε εκεί και μου είπε ότι της έβγαλαν ακτινογραφία. Δεν κατάλαβε ότι βγάζουν φωτογραφίες οι αστυνομικοί».

Δεν μιλάει καλά ελληνικά, γιατί ήρθε σε μεγάλη ηλικία στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκε, αλλά, εντάξει, δε φοβήθηκε και μας είπε "εγώ δεν τα κλέβω, δεν κάνω εμπόριο, είναι δικά μου, εντάξει, κατέβηκα για ένα κομμάτι ψωμί". Γιατί δεν έχει ούτε εισόδημα, ούτε σύνταξη από κάπου, ούτε από την Ρωσία, ούτε από πουθενά. Μόνο η Πρόνοια τους πληρώνει το ενοίκιο. Τα αδέρφια μου, αν μπορούν, τους στέλνουν χρήματα για το ρεύμα για το νερό. Εγώ είμαι άνεργη, έχω δύο παιδιά και μονογονεϊκή οικογένεια. Η γιαγιά έχει πέντε παιδιά, τα δύο είναι εδώ στην Ελλάδα, εγώ και η αδερφή μου και άλλα τρία στη Ρωσία.

Ο παππούς έχει πάθει εγκεφαλικό, είναι τυφλός από το ένα μάτι, είναι καρδιοπαθής. Ούτε ο μπαμπάς μου παίρνει σύνταξη. Τίποτα, μηδέν εισόδημα. Μόλις τον βγάλαμε από την εντατική και είναι στο σπίτι με οξυγόνο».

«Μόνο τα αδέρφια μου, από τη Ρωσία, αν τους στείλουν κάποια χρήματα. Με αυτά ζουν και κάνουν οικονομία, τι να κάνουν; Κάποτε μπορούσαν και πήγαιναν και έπαιρναν φαγητό από τα συσσίτια. Τώρα, δεν μπορούν να περπατήσουν. Όταν ο μπαμπάς μου μπορούσε να περπατήσει έπαιρναν ένα πιάτο φαΐ, τους έδιναν ψωμί, λίγο τυράκι, ξέρετε... Η γιαγιά δεν καταλαβαίνει. Ξέρετε πόσες φορές της είπαμε να μην πάει εκεί; "Σε παρακαλώ μαμά, μην πας εκεί, μην πας" και μας έλεγε "τι, να κάτσω στο σπίτι, δηλαδή"».

«Εντάξει, η αστυνομία έχει εντολή, δεν τους κατηγορώ, υπάλληλοι είναι, αλλά ήταν 90 χρονών. Μπορούσαν να της πουν "πήγαινε σπίτι γιαγιά" ή να μας έπαιρναν τηλέφωνο και να μας έλεγαν "να την προσέχετε τη γιαγιά, άλλη φορά θα την πιάσουμε". Δεν ξέρω, για πέντε τερλίκια που πλέκει... (κλαίει)»...

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
1. 300 ευρώ για 2 άτομα? Έχεις δοκιμάσει να ζήσεις με τόσα?2. Λέει τους δίνουν ένα πιάτο φαί, λίγο ψωμάκι, λίγο τυράκι... Δεν είπε μόνο ψωμάκι/τυράκι τα ανέφερε ως έξτρα στο πιάτο φαί.Γιατί τόσο ενδιαφέρον να αρνηθούμε ότι η γυναίκα αυτή ταλαιπωρήθηκε χωρίς σοβαρό λόγο?