Διάσωση 60 μεταναστών από σκάφος της Frontex ανοιχτά της Σάμου

Διάσωση 60 μεταναστών από σκάφος της Frontex ανοιχτά της Σάμου Facebook Twitter
AΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφία Αρχείου
1

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα μεταναστών προέβη σκάφος της Frontex ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και ενώ το σκάφος το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2019».

Συγκεκριμένα, το σκάφος της Frontex, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Ακρωτηρίου Πράσσου της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, γνωστοποιείται ότι συνελήφθησαν τρία άτομα που αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές της λέμβου.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM