Σε 20 ημέρες η απόφαση για την υπαγωγή του ΘΕΣγάλα στον πτωχευτικό κώδικα

Σε 20 ημέρες η απόφαση για την υπαγωγή του ΘΕΣγάλα στον πτωχευτικό κώδικα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εκδικάστηκε την Παρασκευή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας η αίτηση του ΘΕΣγάλα για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα.


Στόχος του Συνεταιρισμού είναι να κερδίσει χρόνο έναντι των πιστωτών στην προσπάθεια αναζήτησης επενδυτή ή ολοκλήρωσης ενός νέου πλάνου εξυγίανσης που θα εγγυάται την βιωσιμότητά του.


Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ του ΘΕΣγάλα έκαναν οι πιστώτριες τράπεζες, ενώ η απόφαση αναμένεται σε διάστημα είκοσι ημερών από σήμερα.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, τότε ο συνεταιρισμός θα έχει μπροστά του ένα συνολικό διάστημα έως έξι μηνών, για να πετύχει το στόχο της εξυγίανσης.

Στην ανακοίνωση με  τίτλο «Ο ΘΕΣγάλα προχωρά σε πλήρη εξυγίανση και ανάπτυξη», ο συνεταιρισμός εξηγούσε πως η προσφυγή στο άρθρο έγινε ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να υλοποιηθεί η ανάπτυξη και να δοθεί η δυνατότητα να αναδιαρθρωθούν δάνεια και οφειλές.

«Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη. Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις Τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ