Χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο: Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες

Χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο: Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην οδό Τζαβέλα, και κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών. 

Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή. Μόλις πέταξαν την χειροβομβίδα διέφυγαν με μηχανή από το σημείο.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ερευνά την υπόθεση, εξετάζει πιθανή σύνδεση του χτυπήματος με τη μηχανή που βρέθηκε καμένη, λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, που εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές περιορισμένης έκτασης, καθώς το κουβούκλιο απορρόφησε το ωστικό κύμα και τα θραύσματα από την έκρηξη.

Χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο: Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες Facebook Twitter
EUROKINISSI

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που εξετάζουν ενδελεχώς τα θραύσματα της χειροβομβίδας.

Η επίθεση στο ρωσικό προξενείο μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη στη γαλλική πρεσβεία, τον Νοέμβριο του 2016, όταν οι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά, διαφεύγοντς με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Η μηχανή τους είχε εντοπιστεί λίγο αργότερα στα Εξάρχεια και την ευθύνη, τότε, είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το νέο χτύπημα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ