Εισαγγελέας για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ένοχοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

Εισαγγελέας για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ένοχοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υπέρ της ενοχής 23 εκ των 27 κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι, τάχθηκε σήμερα η εισαγγελέας έδρας. 

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, όταν αποκαλύφθηκε το 2017, καθώς σε ατζέντες και συνομιλίες που σχετίζονταν με την υπόθεση αναφέρονταν πολλά γνωστά ονόματα κοσμικών και γνωστών Αθηναίων.

Το κύκλωμα δρούσε με έδρα το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι, αλλά η εισαγγελέας υπογράμμισε πως τέσσερις από τους κατηγορούμενους που ήταν συμμέτοχη στην επιχείρηση θα πρέπει να απαλλαγούν από το κατηγορητήριο. 

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής γνωστού παρουσιαστή, γνωστής ηθοποιού, του γιου της και ενός επιχειρηματία. «Για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Ως προς τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι και γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια πρόταση έκανε και για άλλους κατηγορούμενους.  «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση».

Για τον 55χρόνο επιχειρηματία και μέτοχο στο εστιατόριο - μπαρ του Κολωνακίου, που κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ίδια, από την όλη ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι μικρότερο των 75.000 ευρώ και όχι μεγαλύτερο όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ορισμένων εκ των κατηγορουμένων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι, υπό την προϋπόθεση απόδειξης του ισχυρισμού με την προσκόμιση σχετικών ιατρικών εγγράφων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ