Στη φυλακή o 81χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη - Καταδικάστηκε και η μητέρα

Στη φυλακή o 81χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη - Καταδικάστηκε και η μητέρα Facebook Twitter
0

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έκρινε ένοχο για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης τον σε αργία 81χρονο ιερέα από περιοχή της Μαγνησίας, ενώ καταδίκασε και την μητέρα. 

Στον 81χρονο ιερέα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, όπως και στην μητέρα της ανήλικης, μια 31χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την απολογία της στον ανακριτή Βόλου, είχε αφεθεί ελεύθερη προσκομίζοντας πιστοποιητικά για προβλήματα αναπηρίας. Και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Στην απολογίες τους, τόσο ο ιερέας όσο και η μητέρα αρνήθηκαν ότι υπήρξε ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 11χρονη.

Ο 81χρονος επιμένει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος, ενώ στο πλευρό του έχει και την οικογένειά του που είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από τα καταγγελλόμενα και κάνει λόγο για περίπτωση δικαστικής πλάνης.

Η μητέρα της ανήλικης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή της και ότι όταν άφησε το παιδί μόνο με τον ιερέα δεν είχε διαπιστώσει ο,τιδήποτε που να έχει να κάνει με τέτοιες συμπεριφορές. Είπε τέλος ότι αγαπά το παιδί της και ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εμπλεκόμενη με την υπόθεση αυτή. Στους αστυνομικούς πάντως μετά τη σύλληψή της φέρεται να είχε δηλώσει ότι είχε δώσει την άδεια στον ιερέα να έρχεται σε επαφή με την κόρη της προκειμένου να τους δίνει χρήματα και πράγματα για το σπίτι λόγω οικονομικής ανάγκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ιερέας και η μητέρα συνελήφθησαν τον Μάιο του 2018 στον Βόλο και σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο, έναντι αμοιβής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ιερέας, εν γνώσει της μητέρας, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Αστυνομικός είχε εντοπίσει την γυναίκα και την ανήλικη κόρη της να πηγαίνουν σε κατάστημα στο Βόλο, όπου λίγο αργότερα μπήκε και ο ιερέας, ενώ στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε. Στη συνέχεια, εκείνος και το παιδί μπήκαν σε αυτοκίνητο και την οδήγησε σε κοντινή παραλία του Βόλου και στη συνέχεια συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας είχε διατάξει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, του σε αργία ιερέα, ώστε να εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις και για διευκόλυνση της ανάκρισης, γεγονός που έγινε.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, είχε θέσει για περισσότερα από 10 χρόνια τον ιερέα σε επ' αόριστον αργία, μετά από καταγγελίες για διάφορα θέματα.

Με πληροφορίες από Ταχυδρόμος και magnesianews.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ