«Με ανάγκαζαν να εκδίδομαι καθημερινά»: Τι κατέθεσε 20χρονη φοιτήτρια για το κύκλωμα μαστροπείας

«Με ανάγκαζαν να εκδίδομαι καθημερινά»: Τι κατέθεσε 20χρονη φοιτήτρια για το κύκλωμα μαστροπείας Facebook Twitter
2

Μία 20χρονη φοιτήτρια και μία ανήλικη μαθήτρια που παγιδεύτηκαν σε κύκλωμα μαστροπείας, αποκάλυψαν τις σκοτεινές μεθόδους που ακολουθούσαν τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε χθες η ελληνική αστυνομία, για να προσελκύουν νέες κοπέλες. 

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, μόνο το τελευταίο τρίμηνο η σπείρα προώθησε στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα τους 15 φοιτήτριες καθώς και μια ανήλικη μαθήτρια Λυκείου, 17 ετών.

Το ανήλικο κορίτσι θυμάται πως το δέλεαρ για να εμπλακεί στο κύκλωμα μαστροπείας, ήταν η συμμετοχή της σε βίντεο κλιπ γνωστού τραγουδιστή της ραπ, τον οποίον δεν κατονομάζει. Όπως αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, το 2018 γνώρισε σε ένα μπαρ τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του μαγαζιού που την ενέπλεξε στο κύκλωμα. 

«Μια μέρα συναντηθήκαμε και βγήκαμε βόλτα. Μου είπε μια φορά να παίξω σε βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ, που ήταν φίλος του και συμφώνησα. Όταν πήγαμε για το βίντεο κλιπ ήταν άλλες δυο κοπέλες μαζί. Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα μας είπε να πάμε σε ένα σπίτι στα νότια προάστια για να πληρωθεί. Κάποιες φορές μετά πήγαμε σε εκείνο το σπίτι.

»Μου είπε ότι είναι σαιτ συνοδών. Μου είπε να βγάλουμε γυμνές φωτογραφίες, ότι θα εργαζόμουν όποτε ήθελα, θα είχα οδηγό και θα έπαιρνα 60 από τα 130 ευρώ. Τότε άρχισα να εργάζομαι. Εγώ είχα το ψευδώνυμο Στέφη. Εργάστηκα συνολικά πέντε ημέρες κι έκανα περίπου τρία με τέσσερα ραντεβού.

»Σταμάτησα γιατί δεν μου άρεσε. Έστειλα μήνυμα στον επικεφαλής του γραφείου ότι ήθελα να σταματήσω γιατί είχα αγώνες χορού. Μου είπε να βρούμε λύση, αλλά του είπα ότι δεν προλάβαινα. Μου έστειλε μια φορά μήνυμα στο Instagram αλλά δεν του απάντησα».

Στοχοποιούσαν φοιτήτριες που είχαν ανάγκη χρήματα

 

Μια 20χρονη φοιτήτρια θυμάται την πρόταση από μέλος του κυκλώματος. 


«Σε κάθε συνάντηση επέμενε να δοκιμάσουμε την νέα πρόκληση που μας ανοίγεται και πως είναι μια καινούργια εμπειρία. Η Μ. και εγώ σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να κερδίσουμε μερικά χρήματα, καθώς τόσο εγώ όσο και αυτή τα είχαμε ανάγκη», λέει στην κατάθεσή της. 

Η προσέγγιση

Η 20χρονη φοιτήτρια περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς την προσέγγισε το κύκλωμα.

«Το έτος 2017 έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα στο Τμήμα .. , με αποτέλεσμα να μετακομίσω στην Αθήνα για σπουδές. Στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018 σε μια νυχτερινή μας έξοδο με τη φίλη μου την Μ....... πήγαμε σε ένα μπαρ στην Αθήνα όπου εκείνη την περίοδο εργαζόμουν ως μπαργούμαν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, μας προσέγγισε ένας άνδρας με το όνομα Δημήτρης, ο οποίος μιλούσε ασταμάτητα για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να αποκτήσει χρήματα. Τον είχα δει και άλλες φορές να προσεγγίζει νεαρές κοπέλες και να συνομιλεί μαζί τους. Στη συνέχεια μας είπε πως θα μεριμνούσε να μας φέρει σε επαφή με έναν φίλο του, ο οποίος θα μας φωτογράφιζε ημίγυμνες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Αρχικά το απορρίψαμε αλλά τις επόμενες ημέρες τηλεφωνούσε διαρκώς».

Η φοιτήτρια και η φίλη της, είχαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και, στις αρχές Ιανουαρίου, αποφάσισαν να δεχθούν.

«Μεταβήκαμε με ταξί σε ένα διαμέρισμα, κάπου κοντά στη Γλυφάδα, όπου ο Δημήτρης μάς σύστησε στον υπεύθυνο του γραφείου, τον οποίο λέγανε Τάσο. Μας εξήγησε τις λεπτομέρειες της δουλειάς. Λίγες ημέρες αργότερα επιστρέψαμε και αφού βγάλαμε τα ρούχα μας φωτογραφηθήκαμε από τον Τάσο γυμνές. Αργότερα οι φωτογραφίες μας, χωρίς φυσικά να φαίνονται ευδιάκριτα τα πρόσωπά μας, αναρτήθηκαν στο σάιτ του γραφείου», κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Τα ραντεβού

Αμέσως μετά τη «διαφήμιση», οι κοπέλες ενημερώνονταν από τις τηλεφωνήτριες ή τους οδηγούς για τα ραντεβού της ημέρας.

«Εμένα συνήθως με μετέφερε στα ερωτικά ραντεβού ένας άνδρας με το όνομα Βασίλης και μια φορά με μετέφερε ο Γιάννης. Καθημερινά, πραγματοποιούσα περίπου τέσσερα ερωτικά ραντεβού, αλλά τύχαινε να υπάρχουν κάποιες μέρες με ένα ή και καθόλου ραντεβού. Τα ραντεβού από όσο γνωρίζω τα έκλειναν διαφορετικές τηλεφωνήτριες, οι οποίες ενημέρωναν τον οδηγό και ο οδηγός με τη σειρά του εμάς», θυμάται η 20χρονη φοιτήτρια.

«Από κάθε ραντεβού, λαμβάναμε από τον πελάτη το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, από τα οποία κρατούσαμε τα 70 και τα υπόλοιπα τα δίναμε στον οδηγό. Τυχόν χρήματα από επιπρόσθετες ερωτικές υπηρεσίες, τα λεγόμενα έξτρα, ή φιλοδωρήματα των πελατών, τα κρατούσαμε εμείς. Όλο αυτό το διάστημα που δούλευα ως εκδιδόμενη ο Δημήτρης ήταν πολύ πιεστικός και όποτε αρνούμουν να εργαστώ, είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε λόγω προσωπικών μου λόγων, αυτός γκρίνιαζε έντονα και ασκούσε έντονη ψυχολογική πίεση αναγκάζοντάς με να εργάζομαι σχεδόν καθημερινά».

Πώς μοιράζονταν τα κέρδη


Τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στις κοπέλες μία άνετη οικονομικά ζωή.

Το κύκλωμα έκλεινε περίπου 30 ωριαία ραντεβού σε ημερήσια βάση, έναντι 140 ευρώ την ώρα ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Τα 70 ευρώ τα έπαιρνε ως αμοιβή η κοπέλα, 50 ευρώ εγκέφαλος της σπείρας, ένας 48χρονος φωτογράφος και 20 ευρώ ο οδηγός που μετέφερε τα κορίτσια από και προς τα ραντεβού.

Τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμάται πως ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 14 μέλη του κυκλώματος, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ακόμα 11 άτομα.

Πέρα από τον 48χρονο φωτογράφο και εγκέφαλο του κυκλώματος, η σπείρα είχε ακόμα τρεις «στρατολόγους», τέσσερις τηλεφωνήτριες, τρεις οδηγούς και έναν προγραμματιστή που συντηρούσε και ενημέρωνε την ιστοσελίδα.

  

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια