Στο σκαμνί ο πατροκτόνος της Κρήτης που σκότωσε τον πατέρα του κι έπειτα κοιμήθηκε δίπλα του

Στο σκαμνί ο πατροκτόνος της Κρήτης που σκότωσε τον πατέρα του κι έπειτα κοιμήθηκε δίπλα του Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου
0

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου πρόκειται να καθίσει την Τρίτη ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 61χρονου πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα αργά το βράδυ των Χριστουγέννων του 2017, μέσα στο σπίτι του 61χρονου, στη συνοικία της Φορτέτσας. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο εκλιπών βρισκόταν σε καφετέρια της περιοχής μαζί με τον γιο του, γιορτάζοντας μαζί τα Χριστούγεννα.


Ο 61χρονος, που φέρεται να βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του παιδιού του, εντοπίστηκε νεκρός από στενό συγγενικό τους πρόσωπο λίγες ώρες μετά.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί οι δύο άνδρες φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.


Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε η συγγενής τους την επομένη: Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, αντίκρισε τον 61χρονο να κείτεται νεκρός στο πάτωμα και τον 35χρονο να κοιμάται λίγο πιο δίπλα.

Ο 35χρονος συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Στην απολογία του τότε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, ο κατηγορούμενος είχε κάνει λόγο για ατύχημα, σημειώνοντας ότι είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ του ίδιου και του 61χρονου, αλλά και ότι αμφότεροι είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.


«Σε καμία περίπτωση ο εντολέας μου δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του», είχε δηλώσει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Κωνσταντίνος Πατρικαλάκης.


Σύμφωνα με τον κ. Πατρικαλάκη, πριν το τραγικό συμβάν είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ πατέρα και γιου: «Υπήρξε μια συμπλοκή σε συνθήκες κατά τις οποίες και οι δυο τους βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση από τη μέθη.

Αγκαλιάστηκαν και πάλευαν, και βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από μέρους του κατηγορουμένου», είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος.

Το ότι σημειώθηκε πάλη ανάμεσα στους δύο άνδρες επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον κ. Πατρικαλάκη, και από το γεγονός ότι ο 35χρονος έφερε στο σώμα του ανάλογα ευρήματα. «Υπάρχουν ίχνη. Μάλιστα υπάρχουν ίχνη τα οποία δεν ανευρέθηκαν από τον ιατροδικαστή», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια ότι ο πελάτης του επρόκειτο να «πάει για συμπληρωματική εξέταση» στον ιατροδικαστή.

Εξάλλου, ο φερόμενος πατροκτόνος είχε αρνηθεί τότε ότι επιτέθηκε στον πατέρα του την ώρα που ο τελευταίος κοιμόταν και αυτό επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πατρικαλάκη, και από το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο κορμί του 61χρονου.

«Καμία σχέση δεν έχει (σ.σ. το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός) με τον χώρο που κοιμόταν ο άνθρωπος έστω και περιστασιακά, δηλαδή σε έναν καναπέ. Ήταν το πιο απομακρυσμένο από οποιοδήποτε άλλο σημείο θα μπορούσε να αναπαυτεί έστω και για ένα λεπτό (σ.σ. το θύμα)», επισήμανε ο δικηγόρος του 35χρονου.

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 35χρονος είχε «τεράστια κενά μνήμης» από το επίμαχο βράδυ.

Με πληροφορίες από neakriti

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM