Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι εννέα του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι εννέα του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης Facebook Twitter
0

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή διαφθοράς πήραν οι συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Οι εννέα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 7 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έως τώρα έχει εξακριβωθεί η παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά περίπου 2.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος.


Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος της συμμορίας από την έκδοση των παράνομων διπλωμάτων υπολογίζεται σε περισσότερα από 424.000 ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν χρηματικά ποσά επίσης από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με την εκάστοτε άδεια ικανότητας οδήγησης.


Η σοβαρή αυτή υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων, με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των οδηγών, αποκαλύφθηκε έπειτα από μεθοδικές έρευνες της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ