Μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο και ειδικά τις αλλαγές που αφορούν το σύστημα πρόσβασης στα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνει το Συντονιστικό των Μαθητών.

 

Οι μαθητές ζητούν:

 

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 

-Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β' Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

 

-Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ' αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

 

Το Συντονιστικό έχει δώσει «ραντεβού» στις 12 στα Προπύλαια καλώντας τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. «Στις 18 Μάρτη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές.