Νέες πληροφορίες για τις διελεύσεις του ακροδεξιού εξτρεμιστή Μπρέντον Τάραντ από την Ελλάδα, αποκαλύπτουν πηγές της ελληνικής αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες ο 28χρονος είχε μείνει για λίγες ημέρες στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

 

Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει ότι ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων σε δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, πραγματοποίησε δύο διελεύσεις από την Ελλάδα τον χειμώνα του 2016. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχε μείνει λίγες ημέρες στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου είχε βρεθεί στην Ελλάδα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και έμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σαντορίνη. Πέρασε ξανά από τη χώρα μας με πτήσεις «Transit», στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. 

 

Την περίοδο 2016-2018, ο Τάραντ επισκέφθηκε διαδοχικά τη Βουλγαρία, την Κροατία και την Τουρκία, όπως επιβεβαιώνουν οι αρχές των χωρών αυτών. 

 

Η ουγγρική αντιτρομοκρατική υπηρεσία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Τάραντ είχε επισκεφθεί τη χώρα, χωρίς όμως να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες ενώ και μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας κάνουν λόγο για επίσκεψη του Τάραντ μέσα στο 2017.

 

Αν και οι επισκέψεις στη Σερβία και στη Βοσνία δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί η αστυνομία στην Κροατία ανακοίνωσε ότι ο Ταράντ βρέθηκε στη χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017.