Φωτιά στο Μάτι: Στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Φωτιά στο Μάτι: Στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για τις ποινές που προβλέπονται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, έδωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε σχέση και με τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι οι κάτοικοι στο Μάτι θα πρέπει να είναι βέβαιοι πως όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα οδηγηθούν στη φυλακή όπου και θα εκτίσουν την ποινή τους.

Μάλιστα στη σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι θα καλέσει την επιτροπή των κατοίκων του Ματιού, που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Όπως διευκρινίζει, η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή τον θάνατο είναι κακούργημα.

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι».

«Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση», καταλήγει το υπουργείο. 

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 20 προσώπων μεταξύ των οποίων είναι οι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για σειρά αδικημάτων κατά της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνού, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι ποινικές διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν σε τρία αδικήματα: Εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Άλλα σημαντικά πρόσωπα που διώκονται είναι ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τζερούδης, ο νυν αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, που τότε ήταν υπαρχηγός, καθώς και ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM