Αντιδρά για τη μείωση ποινών στα μέλη της Χρυσής Αυγής η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Αντιδρά για τη μείωση ποινών στα μέλη της Χρυσής Αυγής η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την έκπληξή της για τη μείωση των ποινών στα μέλη εγκληματικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή. 

«Η δραστική μείωση στο μισό του πλαισίου ποινής, από 10 έως 20 χρόνια σε 5 έως 10, που προτείνεται για το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται και δικάζονται επί 4 έτη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η υπόλοιπη ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης εκπλήσσει κάθε καλόπιστο δημοκράτη», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της. 

Υπενθυμίζεται, ότι η μείωση της ποινής για τα μελή των εγκληματικών οργανώσεων προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε διαβούλευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι «είναι, πράγματι, απορίας άξιο, ενόσω διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και πολλές άλλες που αφορούν κάθε είδους εγκληματικές οργανώσεις, για ποιο λόγο επιλέγεται να ελαφρυνθεί ποινικά η θέση των ηγεσιών του εγκλήματος, υποπίπτοντας στο καθεστώς της απλής επιβαρυντικής περίστασης σε ένα πλαίσιο ποινής που μειώνεται στο μισό».

Αναλυτικά, η Ένωση τονίζει στην ανακοίνωσή της, πως «έχει πολλές φορές στο παρελθόν επισημάνει ότι ο εξορθολογισμός των ποινών, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις λοιπές αρχές που απορρέουν από το Κράτος Δικαίου, είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση της Ποινικής Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «στο σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα που δημοσιοποιήθηκε δεν ακολουθούνται με συνέπεια αυτές οι αρχές» και προσθέτει: «Με το νέο άρθρο 187 ΠΚ εξομοιώνεται η ποινική αντιμετώπιση της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης με αυτή των απλών μελών της, δηλαδή αυτός που δίνει τις διαταγές με αυτόν που υπακούει σε αυτές ή απλώς τις γνωρίζει».

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα «το υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιληφθεί τις πρακτικές και συμβολικές συνέπειες αυτής της επιλογής και να την ανατρέψει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
α) Ρουσφέτι νο1 προς την άκρα αριστερά τσεκ (νόμος Παρασκευόπουλου = αποφυλάκιση Ξηρού)β) Ρουσφέτι νο2 προς την ακρα δεξιά τσεκ (αναθεώρηση ΠΚ = ελάφρυνση Μιχαλολιάκου)Και μετά θα πάει ο Σύριζα ως κεντροαριστερά στην αντιπολίτευση να περιμένει πότε και αν θα ξανάρθει η σειρά του να κυβερνήσει. Αφού έχει βάλει υποθήκες τα πάντα για το άμεσο μέλλον και αφού έχει κάνει αβάντες στα δύο άκρα...Ό,τι πιο χυδαίο μας έχει κυβερνήσει από τη χούντα.