Ποιος θέλησε να κάψει το Athens Checkpoint;

Ποιος θέλησε να κάψει το Athens Checkpoint; Facebook Twitter
Η φωτιά που ξέσπασε προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο. Φωτο: positivevoice
1

Ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας, γύρω στις 2 π.μ., άγνωστοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν τα γραφεία του Athens Checkpoint στην οδό Πιττακή στο Μοναστηράκι.

Οι δράστες σκαρφάλωσαν από το διπλανό κτίριο στον πρώτο όροφο, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και πέταξαν στουπιά με πετρέλαιο στον χώρο, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους τη rainbow σημαία που κρεμόταν απ' έξω.

Η φωτιά που ξέσπασε προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο, σβήστηκε δε από την Πυροσβεστική η οποία κι ενημέρωσε τους υπεύθυνους του ACP.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και οργισμένοι, ιδίως γιατί παραλίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Το προηγούμενο βράδυ υπήρχε στα γραφεία συγκέντρωση εθελοντών ενώ συχνά τέτοιες ώρες βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι εκεί γιατί τότε βγαίνουν για streetwork τα συνεργεία μας...» δήλωσε στο LIFO.gr ο Γιώργος Τσιακαλάκης, υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων του συλλόγου Θετική Φωνή, με τον οποίο κιόλας είχαμε μιλήσει τον Νοέμβριο σχετικά με το πρότζεκτ «I' m Positive» που παρουσιάστηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, με συμμετοχή και του ίδιου.

«Φαντάζει αδιανόητο το γιατί κάποιος προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, δηλώνουμε όμως σε όλους τους τόνους ότι δεν φοβόμαστε, αντίθετα πεισμώνουμε και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, γι' αυτό άλλωστε κι αντικαταστήσαμε αμέσως τη σημαία!»

«Φαντάζει αδιανόητο το γιατί κάποιος προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, δηλώνουμε όμως σε όλους τους τόνους ότι δεν φοβόμαστε, αντίθετα πεισμώνουμε και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, γι' αυτό άλλωστε κι αντικαταστήσαμε αμέσως τη σημαία!

»Εννοείται ότι θα κάνουμε φασαρία, θα διεθνοποιήσουμε το θέμα και θα κινηθούμε και δικαστικά. Επειδή δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού "επιστρατεύσαμε" την κινητή μας μονάδα η οποία θα βρίσκεται κάτω από τα γραφεία μας ωσότου αποκατασταθούν οι ζημιές», συνεχίζει.

Καμία ανάληψη ευθύνης δεν έγινε μέχρι στιγμής, ουδεμία απειλή προϋπήρξε, ούτε έχει σημειωθεί στο παρελθόν παρόμοια επίθεση είτε στη Θετική Φωνή είτε στο ACP, όμως το ότι η δυνάμει εγκληματική αυτή ενέργεια είχε σαφή ομοφοβικά/ρατσιστικά κίνητρα ενισχύεται κι από το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κάποια κλοπή ή απόπειρα διάρρηξης.

Ποιος θέλησε να κάψει το Athens Checkpoint; Facebook Twitter
Φωτο: positivevoice

«Τα Checkpoint, μία πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του ιδρύματος AHFEurope, έχουν διενεργήσει ως τώρα (το ACP ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του '12) πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις και διαγιγνώσκουν κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα.

»Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων σε αυτή την προσπάθεια και η διεθνής αναγνώριση της επιτυχίας της οφείλεται στο γεγονός ότι ιεραρχεί εξίσου υψηλά με την αξία της υγείας την αξιοπρέπεια, την ισονομία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Πρωτοστατούμε στην εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων... υπηρετούμε την υγεία θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την έκφραση, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου, τη φυλή, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την κοινωνική θέση, τη θρησκεία και την οικονομική κατάστασή του...

»Καλούμε όλους του κοινωνικούς εταίρους, δημόσιους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις αλλά και κάθε πολίτη χωριστά να υψώσουν τη σημαία του ουράνιου τόξου ως μία συμβολική απάντηση ενάντια σε τέτοιου είδους κινήσεις εκφοβισμού. Ο φασισμός είναι σκοτάδι που θα πνιγεί στο φως των αξιών μας. Σιγά μη φοβηθούμε!» καταλήγει το δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής – και η δική μου ήδη ανεμίζει.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια