Meteo: Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας - Έπεσε μέχρι και 19 βαθμούς

Meteo: Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας - Έπεσε μέχρι και 19 βαθμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo, θεαματική πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία σε σχέση με το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοζάνης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία χθες, Καθαρά Δευτέρα έφτασε στους 20.6 βαθμούς, ενώ στις 13:30, σήμερα Τρίτη, η θερμοκρασία είναι στους 1.9 βαθμούς (διαφορά 18.7 βαθμοί).

Η πτώση της θερμοκρασίας σε επιλεγμένες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως αυτή καταγράφηκε από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr:

Meteo: Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας - Έπεσε μέχρι και 19 βαθμούς Facebook Twitter

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με κύρια χαρακτηριστικά, εκτός από την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, επίσης τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες και τις βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως το μεσημέρι της Τρίτης, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Βροχές αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων.

Οι άνεμοι, που τις πρωινές ώρες της Τρίτης πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, θα στραφούν σταδιακά, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στο Βόρειο Αιγαίο, σε βόρειους και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10-11 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές όπου αναμένονται σήμερα θυελλώδεις άνεμοι με εντάσεις πάνω από 8 μποφόρ: 

Meteo: Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας - Έπεσε μέχρι και 19 βαθμούς Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM