Eurostat: Στις τελευταίες θέσεις του δείκτη γονιμότητας η Ελλάδα

Eurostat: Στις τελευταίες θέσεις του δείκτη γονιμότητας η Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Μια από τις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά το δείκτη γονιμότητας στην ΕΕ καταλαμβάνει  η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2017, ενώ οι Ελληνίδες τεκνοποιούν σε αρκετά μεγάλη ηλικία.

Ειδικότερα, ο λεγόμενος δείκτης γονιμότητας ήταν το 2017 στην Ελλάδα 1,35 (με 42.267 γεννήσεις) έναντι 1,38 το 2016. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,59 σε σχέση με 1,60 το πρoηγούμενο έτος.

Το 2017 οι υψηλότερος δείκτης καταγράφηκε στη Γαλλία (1,90) και έπειτα στη Σουηδία (1,78) ενώ ο χαμηλότερος ήταν στη Μάλτα (1,26), στην Ισπανία (1,31), στην Ιταλία και την Κύπρο (1,32), στην Ελλάδα (1,35), την Πορτογαλία (1,38) και το Λουξεμβούργο (1,39).

Σε ό,τι αφορά τη μέση ηλικία στην οποία μία γυναίκα αποκτά παιδί για πρώτη φορά, στην Ελλάδα είναι τα 30,4 χρόνια, ενώ πάνω από 30 είναι και στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό γεννήσεων σε ηλικία μικρότερη των 20 ετών καταγράφεται στη Ρουμανία με 13,9% και στη Βουλγαρία με 13,8%. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στα 29,1 χρόνια.

Στην ΕΕ, το 81,5% των γεννήσεων αφορούσαν το πρώτο ή δεύτερο παιδί, ενώ οι γεννήσεις τρίτου παιδιού αντιπροσώπευαν το 12,5% του συνόλου. Τέταρτο ή περισσότερα παιδιά αντιστοιχούσαν στο 6,0%, το 2017.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μητέρων που γέννησαν τέταρτο ή περισσότερα παιδιά τους καταγράφηκε στη Φινλανδία (10,3%), ακολουθούμενη από την Ιρλανδία (9,0%), το Ηνωμένο Βασίλειο (8,8%), τη Σλοβακία (8,1%) και το Βέλγιο (8,0%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σοβαρότατο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά άπαντες οι πολιτικοί μας ηγέτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ακόμη και σήμερα. Το πρόβλημα είναι εθνικό, υπερβαίνει τα κόμματα και βέβαια συνδέεται άμεσα με την Οικονομία της χώρας και τα εισοδήματα του μέσου πολίτη.Μήπως ακούσαμε κάποιον ηγέτη να καλεί σε συνεργασία / συναίνεση τα άλλα κόμματα για την επίλυσή του, αντί ο επόμενος να γκρεμίζει ό, τι έχτισε ο προηγούμενος για την δικαίωση της προσωπικής του φιλοδοξίας να ανακηρυχθεί Μέγας ; Ή να πάρει Νόμπελ ίσως ;Μήπως ο ΠτΔ ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία ;Ψιλά γράμματα να βλέπουν τόσο μακριά οι πολιτικοί μας.Όλοι - κατά βάθος -, "ή εμείς ή αυτοί" και όλοι μαζί στα βράχια.Οι πολιτικοί βέβαια, έχουν προφανώς διασφαλίσει εισοδήματα για τα παιδιά τους, αλλά ίσως τα εγγόνια τους να ζουν σε μια χώρα που μόνο κατ' όνομα πια θα λέγεται Ελλάδα.Αλλά αυτοί δεν θα το παραδέχονται βέβαια.