Ένα χωρίο της Αχαΐας πρόκειται να «θυσιαστεί» προκειμένου να κατασκευαστεί το φράγμα που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Πάτρας αλλά και όλης της δυτικής Αχαΐας.

 

Για την πραγματοποίηση ενός μεγαλεπήβολου έργου, έπρεπε να «θυσιαστεί» το χωριό Τόσκες, στο νομό Αχαΐας, το οποίο σήμερα μοιάζει με σεληνιακό τοπίο.

 

Πρόκειται για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2005 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική Α.Ε.


Το έργο, που κατά το παρελθόν έχει συναντήσει εμπόδια που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του, περιλαμβάνει την εκμετάλλευση των νερών του ποταμού Πείρου και του παραπόταμου του Παραπείρου τα οποία θα διοχετεύονται στο φράγμα.

 

 haanity/Youtube
haanity/Youtube

 

 haanity/Youtube
haanity/Youtube

 

Σε λίγους μήνες τα ερείπια που έχουν απομείνει στο χωριό, θα βυθιστούν στο νερό, καθώς ολοκληρώνονται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια οι εργασίες του έργου που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης στην Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα και που θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

 haanity/Youtube
haanity/Youtube

 

 haanity/Youtube
haanity/Youtube

 

 haanity/Youtube
haanity/Youtube

 

Με την ολοκλήρωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που τα νερά της θα «βυθίσουν» το χωριό Τόσκες, το οποίο βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, και το οποίο έχει ερημώσει από το 2009 γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

 

 

 

Βίντεο: haanity/Youtube