Συμπλοκή στον Κορυδαλλό: Έλληνας ο νεκρός- Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Συμπλοκή στον Κορυδαλλό: Έλληνας ο νεκρός- Στο νοσοκομείο οι τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένας κρατούμενος σκοτώθηκε και άλλοι 8 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ύστερα από τη σημερινή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει επίσης πως τραυματίστηκε ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νεκρός είναι Έλληνας, ενώ στη συμπλοκή συμμετείχαν Έλληνες, Αλβανοί, Γεωργιανοί και Αρμένιοι κρατούμενοι.

Η σύγκρουση έγινε στον χώρο του ψυχιατρείου των φυλακών με τη χρήση αυτοσχέδιων μαχαιριών. 

Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά, χωρίς να έχουν μπορέσει να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.

Πρόκειται για άλλο ένα θανάσιμο περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού το τελευταίο διάστημα, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές. 

Πριν λίγες μέρες είχε υπάρξει και άλλη συμπλοκή, η οποία όμως ήταν χαμηλότερης έντασης και δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Όσον αφορά τον άνθρωπο που σκοτώθηκε στη συμπλοκή, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ομογενή που είχε πάρει μέρος στο παρελθόν και σε άλλες βίαιες συγκρούσεις στις φυλακές. 

Όσον αφορά την αρχή της συμπλοκής, το «Βήμα» μεταδίδει πως αρχική αιτία ήταν η οργή Αλβανού κρατούμενου επειδή δεν είχε συμπαράσταση από συγκρατούμενους του στο αίτημα του να μην μεταφερθεί στις φυλακές Χανίων.

Για την ώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ποιες ήταν οι ενέργειες κάθε κρατουμένου που συμμετείχε στη συμπλοκή, ούτε πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν συνολικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ