Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμειξης του Κρεμλίνου στις ευρωεκλογές

Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμειξης του Κρεμλίνου στις ευρωεκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα διαψεύδει κατηγορηματικά τις φημολογίες περί ανάμειξης της Μόσχας στις επικείμενες ευρωεκλογές και στις κάλπες που θα στηθούν στην Ελλάδα.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία χαρακτηρίζει fake news του ισχυρισμούς περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. 

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», υπογραμμίζει η πρεσβεία, αφήνοντας έμμεσες αιχμές και κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Χθες, ο Αμερικανός πρέσβης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χειραγώγηση πληροφοριών και στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και σε «ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη».

«Όλες οι ανοιχτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με τον σκληρό τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές μας εκλογές. Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει τις ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Η ρωσική πρεσβεία τονίζει πως «όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις.

 

Από λάθος μετάφρασης στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το κανάλι είχε μεταδώσει πως ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε για ενδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές στην Ελλάδα. Ωστόσο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προέβη στις απαραίτητες διευκρινίσεις σήμερα

Νωρίτερα πάντως, η ρωσική πρεσβεία είχε αναρτήσει και σχετικό σχόλιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υπογράμμισε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί πώς «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας».

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα σενάρια «σαχλαμάρες» και «ανοησίες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM