Παραδοχή ΥΠΑ: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ήταν στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αθήνα

Παραδοχή ΥΠΑ: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ήταν στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αθήνα Facebook Twitter
2

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σήμερα, ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Σάββατο, επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, Χόρχε Αρεάζα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το αεροσκάφος προσγειώθηκε για «ανεφοδιασμό καυσίμων» και το σχέδιο πτήσης είχε εγκριθεί.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας ζήτησε τη διάθεση της VIP αίθουσας του διεθνούς αερολιμένα των Αθηνών, προκειμένου να φιλοξενηθεί για λίγες ώρες ο Αρεάζα και «η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας, όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού».

Η ΥΠΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου».

Το σχέδιο πτήσης, ο χρυσός από την κεντρική τράπεζα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής αλλά η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα πάντως, υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας περίπου 8 τόνους χρυσού.

Την ίδια μέρα, το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την προειδοποίηση του πιλότου ότι, αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης, το αεροπλάνο θα καταπέσει καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

Δύο ημέρες μετά το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει και αυτό κατέληξε στην Αθήνα, το Σάββατο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΥΠΑ

 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι : Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.

»Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

»Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά. Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).

»Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza. Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού.

»Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου. Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι.

»Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική. Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων. Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά». 

Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

 

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.
Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε.
Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

 

Ανακοίνωση για την πτήση «μυστήριο» του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα είχε εκδώσει νωρίτερα και η ΝΔ.

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια