Ευρωκοινοβούλιο: Καταργείται η αλλαγή ώρας μετά το 2021

Ευρωκοινοβούλιο: Καταργείται η αλλαγή ώρας μετά το 2021 Facebook Twitter
4

Την κατάργηση της αλλαγής ώρας , μετά τον Μάρτιο του 2021, ψήφισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν, οι χώρες μέλη της Ε.Ε.  θα πρέπει να αποφασίσουν έως τον Απρίλιο του 2020 αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα. 

Η αλλαγή θα ισχύσει οριστικά από τον Μάρτιο του 2021. 

Η απόφαση της επιτροπής θα πάει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά θα οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -τα κράτη-μέλη, δηλαδή.

Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θέλουμε μονό Θερινή ώρα! Άλλα σιγά μην αντισταθούν οι δικοί μας, στους Βορειοευρωπαίους. θα μας επιβάλλουν την χειμερινή ώρα, και το καλοκαιράκι μας θα ξημερώνει από τις το βραδύ και τον χειμώνα θα έχουμε φως από τις 6. άλλα σκοτάδι από τις 4 το απόγευμα... μοναδική ελπίδα αν γίνει μπλοκ Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.
Το καλοκαίρι ισχύει αυτό που λες, ομως το χειμώνα γιατί να νυχτώνει απο τις 4; η χειμερινή ώρα είναι αυτή που έχουμε τώρα! Επίσης αν η κάθε χώρα επιλέγει μόνη της μπορούμε να έχουμε τη θερινή..
Τον χειμώνα, υπάρχει λιγότερη ηλιοφάνεια, δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό Στην Ελλάδα φτάνει μέχρι περίπου 9.5 ώρες. ωστόσο κρατάει πολύ λίγο αυτό Διατηρώντας θερινή ώρα το χειμώνα, η αυγή πάει από τις 7 πάρα στις 8 πάρα (τον Γενάρη - Δεκέμβρη μονό άλλα έχουμε φως μέχρι 6 το απόγευμα ακόμα κ το καταχείμωνο. κάνοντας κ οικονομία, και προστατεύοντας το περιβάλλον. δεν γίνετε να έχει τους ίδιους κάνονες η Σουηδία με την Ελλάδα! πρέπει να σπάσει σε βορείους/νοτίους. αυτούς, θα τους καταστρέψει η θερινή ώρα το χειμώνα γιατί θα έχουν φως από τις 10 το πρωί. YΓ: διορθωση αρχικου ποστ "το καλοκαιρακι μας θα ξημερωνει απο τις 3 το βραδι!"
Εχώ την εντύπωση ότι κάθε χώρα θα αποφασίσει μόνη της ποια ώρα θέλει να κρατήσει. Δεν θα μας επιβάλλει κανένας ποια θα είναι αυτή, αφού άλλωστε δεν έχει δα και τόση μεγάλη σημασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόβλημα θα ήταν άμα π.χ. η Ελλάδα άλλαζε κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο ώρα ενώ οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν άλλαζαν.