Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» αποφάσισε να διοργανώσει μια κίνηση «υιοθεσίας» δέντρων από σχολεία της Θεσσαλονίκης και μαθητές τους, που θα φυτέψουν ένα δέντρο στον «Κήπο των Εποχών» στη Νέα Παραλία.

 

«Πιστεύουμε πάρα πολύ στη σύνδεση των ανθρώπων με τον δημόσιο χώρο, όταν μάλιστα είναι παιδιά, μαθητές και όταν έτσι τους δίνουμε τη δυνατότητα να νιώσουν κάτι σε αυτό τον παραμελημένο δημόσιο χώρο, να αρχίσουν να σκέφτονται, ότι πέρα από το σπίτι τους και το δωμάτιο τους υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο "σπίτι" που μας φιλοξενεί όλους και θα πρέπει να έχουν σε αυτό αναφορές, να το σκεφτόμαστε (σ.σ τον δημόσιο χώρο) σαν να ήταν δικό μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης.

 

Όπως εξήγησε, θα υπάρχει και επιλογή του δέντρου για τα σχολεία από μια μεγάλη γκάμα (ακακίες, πεύκα, ελιές κ.ά).

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Συλλόγου, τις τέσσερις Τετάρτες του Μαρτίου, με πρώτη αυτή της 6ης Μαρτίου, θα φυτεύονται αυτά τα δέντρα, που αρχικά θα είναι εξήντα ως προς την ποσότητα, αν και το νούμερο αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

 

«Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σχολεία θα φυτέψουν ένα δέντρο, ακόμη και αν εμείς χρειαστεί να βάλουμε δικά μας χρήματα», τόνισε ο κ. Νικηφορίδης, εξηγώντας πως «όσα σχολεία θέλουν, χωρίς κανένα κόστος, καμία συμμετοχή, θα φυτέψουν το δέντρο τους στη Νέα Παραλία».

 

Ο κ. Νικηφορίδης σημείωσε επίσης ότι στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν όλα μαζί τα δέντρα των σχολείων έτσι ώστε «κάθε ένα να έχει το δέντρο του».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr