Καταδικάστηκε ο Νίκος Γεωργιάδης - Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

Καταδικάστηκε ο Νίκος Γεωργιάδης - Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Facebook Twitter
Ο Νίκος Γεωργιάδης στο Δικαστήριο (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
7

Για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό,

Η χρηματική ποινή για κάθε θύμα έχει ύψος 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως έπειτα από δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε προσαχθεί στις 30.11.2010 από τις μολδαβικές αρχές «ως μέλος κυκλώματος που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά».

Η πρώτη δήλωση Γεωργιάδη

Ως «δικαστική πλάνη» χαρακτήρισε την καταδίκη για ασέλγεια ανηλίκων εις βάρος του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γεωργιάδης.

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος», ανέφερε.

«Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου», συνεχίζει.

«Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ», καταλήγει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 2016, ο Νίκος Γεωργιάδης που σήμερα καταδικάστηκε, είχε ανακοινώσει πως σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει προκύψει με τις εις βάρος του κατηγορίες 

Σε δήλωσή του το στέλεχος της ΝΔ έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης : «Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Είχε προηγηθεί η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, που τον αφορούσε και έκανε αποκαλύψεις  για την υπόθεση παιδεραστίας και την παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυριζόταν πως ο Νίκος Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Στα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό υπήρχαν και πληροφορίες για 16χρονο ο οποίος φερόταν να δηλώνει στο Ερευνητικό Κέντρο Δημοσιογραφίας της Μολδαβίας, στη διεθνή ΜΚΟ για ζητήματα Trafficking, ''La Strada'' και στη Διεύθυνση Καταπολέμησης του Trafficking του υπουργείου Εσωτερικών (CCTP) της Μολδαβίας, πως ο Νίκος Γεωργιάδης τον είχε πληρώσει το ποσό των 75 ευρώ προκειμένου να του κάνει μασάζ και στη συνέχει τον βίασε.

Τότε αποφασίστηκε πως η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».


Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και είχε προτείνει να εξεταστούν. 

Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού εμφανίζεται ο Νίκος Γεωργιάδης κάτω από τον τίτλο «Παιδεραστία. Συνελήφθη το δεξί χέρι του Μητσοτάκη. Έκανε βίαιο σεξ με ανήλικα αγόρια». 

Ανακοίνωση από Μαξίμου για την καταδίκη Γεωργιάδη

Με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τονίζει πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτική διάσταση σε ένα ειδεχθές έγκλημα, κάνει λόγο για υπεράσπιση των «φίλων» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πως η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη «έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

- Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

- Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

- Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης», τονίζει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», καταλήγει.

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όλοι εσείς που ξέρετε με "ποιον πήγε" και με "ποιον δεν πήγε" ξέρετε τα αναλυτικά στοιχεία της δίκης; Θεωρώ (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά) ότι πρόκειται για δίκη-παρωδία. Από τα λίγα που διάβασα σε δημοσιεύματα δεν προκύπτει κανένα πρωτογενές / άμεσο στοιχείο. Απλά ένα έντυπο αναπαρήγαγε τις κατηγορίες που είχαν δεχθεί οι εκλογικοί παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης (;) και το ελληνικό δικαστήριο τις αποδέχτηκε. Ας μην βιαζόμαστε να κατακρίνουμε ή να καταδικάσουμε.
Συμφωνώ και προσθέτω, πως επιβαρύνεται η κατηγορία με τον τίτλο παιδεραστία, λόγω του ότι οι ανήλικοι ήταν αγόρια. Αν ήταν κορίτσια, θα υπήρχε μόνο η συμμετοχή σε πορνεία...... Ο ποινικός κώδικας, αντιμετωπίζει αλλιώς την συνεύρεση μεταξύ ανδρών, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχη συνεύρεση μεταξύ γυναικών.... φυσικά
Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς η ηλικία συνεναίσεως στην Ελλάδα το 2010-11 ήταν τα 17 έτη (για ανδρικές ομόφυλες επαφές) και η εξίσωση έγινε μόλις το 2015, στα 15 για όλους. Στην Μολδαβία, είναι τα 16 για όλους, απ' το 2002.Αν ο αποτέτοιος έχει, όντως, περιοριστεί στο εν λόγω ηλικιακό group, τότε θα λέγαμε ότι είναι εφηβόφιλος κι όχι παιδόφιλος, πράγματι. Όπως και να 'χει, όμως, το να βρίσκεται, κάποιος, σε χώρες τύπου ... κούβες, πρώην ανατολικού μπλοκ, νοτιοανατολικές ασίες κ.λπ., να μοστράρει στάτους κ' ασυλία κ' να ψωνίζει πτωχές έφηβες/ έφηβους γι' αυτόν το σκοπό, είναι για πολλές, πολλές χλέπες.
Βρες ένα σενάριο, βάσει του οποίου πρώην σύντροφοι -εκ Ρωσίας- τους την έστησαν, έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε φυσικά αλήθειες κ ιστορίες αλλά είπαν ότι στη χώρα τέλεσης αθωώθηκαν και οι 5 κατηγορούμενοι. Οπότε εάν ισχύει, μένει να δούμε πώς καταδικάστηκε εδώ.