Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - Το έστρωσε και στο κέντρο

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - Το έστρωσε και στο κέντρο Facebook Twitter
Στα λευκά η Θεσσαλονίκη από το πρωί καθώς η κακοκαιρία Ωκεανίς επελαύνει (φωτογραφία από seleo)
0

Η κακοκαιρία Ωκεανίς έφερε χιόνια στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και ώρες έχει ξεκινήσει να χιονίζει στα βόρεια ενώ το χιόνι έφτασε και στο κέντρο της πόλης.

Καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση το «στρώνει» ακόμη και στο κέντρο της πόλης με τα πρώτα προβλήματα στο αεροδρόμιο και τους δρόμους να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται πολύ περισσότερο χιόνι οπότε το λευκό τοπίο στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν βέβαιο- για τρίτη φορά φέτος το χειμώνα.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - Το έστρωσε και στο κέντρο Facebook Twitter
(φωτογραφία από seleo)

Εργαζόμενοι στους δήμους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός για να κρατηθούν βασικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Μέχρι στιγμής παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου.

Η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της περίπου 5.000 τόνους αλατιού και 100 μηχανήματα για όλους τους νομούς, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προμηθευτεί 500 τόνους αλατιού για τις ανάγκες της πόλης.

Ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης και οι βασικές αρτηρίες της πόλης λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ωστόσο όσοι κινούνται στους περιφερειακούς ορεινούς δήμους θα πρέπει να κινούνται προσεκτικά με τα οχήματά τους.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - Το έστρωσε και στο κέντρο Facebook Twitter
(φωτογραφία από seleo)

Σε λειτουργία θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία ευπαθών ομάδων

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν από το Σάββατο έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, οι κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία των αστέγων ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.


Οι κοινωνικές δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του έτους και θα διευρύνουν το ωράριο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης είναι: το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11 το πρωί) και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Χιόνια στο καμπαναριό εντ Μέρι Κρίστμας #snow #skg #whiteday #itssnowing

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Tsampodimou (@dimi_tsambi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

From a sunny 16c yesterday to snow this morning.. ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jose trillo gomez (@josedako) στις

Ανοιχτό το κινηματοθέατρο Αλέξανδρος για τους πολίτες που χρήζουν προστασίας από το ψύχος

 

Ανοιχτό θα μείνει  το κινηματοθέατρο Αλέξανδρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Λευκό Πύργο, για τους πολίτες που χρήζουν προστασίας από το ψύχος.


Από νωρίς το πρωί σήμερα και για 24 ώρες, όσο δηλαδή διαρκέσει ο χιονιάς στη Θεσσαλονίκη, ο χώρος θα λειτουργήσει ως κέντρο διανυκτέρευσης, με παροχή ξηράς τροφής για όσους προσέλθουν στο κινηματοθέατρο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM