Nέα 4ήμερη άδεια ζήτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Nέα 4ήμερη άδεια ζήτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εμπλοκή έχει προκύψει σχετικά με τη νέα τετραήμερη άδεια που ζήτησε ο καταδικασμένος τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Στις 12:45μ.μ, έγινε η μεταγωγή του ισοβίτη στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου όπου, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμφανίστηκε στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για την άδεια που έχει αιτηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Πριν δύο ημέρες, ο εισαγγελέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Κασσαβέτειας είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Αν τελικά το αίτημα του «Λουκά» της «17Ν» γίνει δεκτό, θα πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά άδεια που θα του έχει χορηγηθεί. 

Nέα 4ήμερη άδεια ζήτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας Facebook Twitter
magnesianews.gr

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Βάσει του νόμου, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητούν άδεια κάθε δύο μήνες, εφόσον έχουν τηρήσει τους όρους του συμβουλίου της φυλακής, για την χορήγηση της άδειας τους.

Κατά τη μεταγωγή του αμετανόητου τρομοκράτη, μπροστά από το αυτοκίνητο των φυλακών προπορεύονταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας, ενώ πίσω ακολουθούσε ένα ακόμα όχημα με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο διακόπηκε ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα έξω και μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Φορώντας χειροπέδες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε από δύο οπλισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο γραφείο της προέδρου Πρωτοδικών.

Μετά από περίπου 45 λεπτά, ο κατάδικος οδηγήθηκε, και πάλι, πίσω στις φυλακές. Η τελική απόφαση για την αίτηση που κατέθεσε, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ:

 

«Την 19/2/2019, συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων, με επίκληση λόγων που άπτονται του ελέγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

»Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019, στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.

»Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

»Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

»Ενημερώνουμε ακόμη, ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για τη μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων.

»Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM