ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας - Πέταξαν φορμόλη στα γραφεία

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας - Πέταξαν φορμόλη στα γραφεία Facebook Twitter
ΑΠΕ
5

Μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν, το μεσημέρι, στα γραφεία εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Παιανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έριξαν φορμόλη στα γραφεία και φέιγ βολάν. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή ενώ, μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές για το περιστατικό.

Σε μήνυμά του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που στοχοποίησε «προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και στην τροφική παραγωγική αλυσίδα».

«Κατά το κοινώς λεγόμενο η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, και ως ομάδα συνηθίζουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Πριν 3 περίπου μήνες είχαμε παρέμβει στα γραφεία της Ανδρομέδα ΑΕ αφενός ως κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες. Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια - κατά τα λεγόμενά τους – ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική : Τα λουτρά φορμόλης», γράφουν μεταξύ άλλων οι αντιεξουσιαστές

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους μαζεύουν όλους μαζί τους Ρουβικωνες. Αν είναι κάθε ομάδα και συλλογικότητα να παίρνει το νόμο στα χέρια της και να γίνεται δικαστής και εκτελεστής χαθήκαμε!!!! Υπάρχει site υπάρχει ομάδα fb, γιατί δεν το έρευνα η δίωξη? Απροκάλυπτα αποδέχονται τις πράξεις τους και καμμία συνέπεια δεν υπάρχει. Περιμένουμε να γίνει δολοφονία στο όνομα της φιλοσοφίας τους και μετά να πούμε έπρεπε να είχαμε δράσει νωρίτερα?
Και ξανά ρωτάω γιατί δεν τους μαζεύουν? Κάθε φορά κάνουν προσαγωγές και τους αφήνουν. Ξεκάθαρα παίρνουν την ευθύνη. Καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων. Με τι έτσι θέλω παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Με ποια αιτιολογία τους αφήνουν κάθε φορά?
Όταν γίνεται μια επίθεση με κουκούλες είναι λίγο δύσκολο να στοιχειοθετηθεί ποιος έκανε τι, κυρίως όταν η συμπεριφορά είναι πολύ ενοχλητική αλλά δεν είναι πάντα ποινικά κολάσιμη. Πχ όταν πετάς τρικάκια πρέπει να ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά για να μιλήσει για ρύπανση, διότι αλλιώς δεν υπάρχει άλλο αδίκημα.Αναφορικά με τις "ποινικότερες" συμπεριφορές παραπέμπονται σε τακτικές δικασίμους όταν και εάν βρουν ποτέ κανέναν λόγω της διττής δυσκολίας (α) της κουκούλας και (β) της άνωθεν πίεσης απαλλαγής λόγω της ιδεολογικής συγγένειας.Έτσι όπως το μετεμφυλιακό κράτος έκανε αβαβά τους ταγματασφαλίτες διότι ήταν "δικά μας παιδιά" το αυτό ισχύει και για τους αναρχοταλιμπάν, όλων των προελεύσεων, σήμερα.Να ξέρεις ότι οι μισοί δικηγόροι που είναι στις παρυφές ή εντός της σημερινής κυβέρνησης (πχ αντιπρόεδροι σε ΑΕ του ελληνικού δημοσίου, σύμβουλοι λογιώ λογιώ σε υπουργεία κτλ) για χρόνια ζούσαν από τα γραμμάτια των αυτοφόρων των μπαχαλάκηδων.Δεν μπορεί σήμερα που είναι κυβέρνηση να βάλουν μέσα αυτούς που για χρόνια βγάζαν έξω. Είναι τα χρωστούμενα από την εποχή του 3%.Τέλος, η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να καταδικάσει απερίφραστα την εξ αριστερών παρενόχληση ή και βία. Ενώ σε εγκλήματα της ΧΑ υπάρχει μονομπλόκ καταδίκης (πχ αναποδογύρισμα πάγκων μικροπωλητών) σε εγκλήματα αριστερής προέλευσης υπάρχει ένα ατέρμονο "ναι μεν, αλλά".Ενώ σε δολοφονίες τελεσμένες από την ΧΑ βρίσκονται κατηγορούμενοι στις μισές περιπτώσεις της άλλης πλευράς δεν υπάρχει καν κατηγορούμενος, πόσο δε μάλλον καταδίκη. Αυτό γίνεται διότι η κοινωνία μας βλέπει πιο αθώα την αριστερή βία.