Ρόδος: Σε δίκη ιερέας που ζητούσε από πιστούς να «φτύνουν τους πολιτικούς που πούλησαν τη Μακεδονία»

Ρόδος: Σε δίκη ιερέας που ζητούσε από πιστούς να «φτύνουν τους πολιτικούς που πούλησαν τη Μακεδονία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για δημόσια προτροπή σε βία κατηγορείται ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, ο οποίος καλούσε τους πιστούς να φτύνουν πολιτικούς στη διάρκεια του κηρύγματος.

 Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» στο κήρυγμα του ο ιερέας, τον Ιούνιο του 2018 και ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Χθες, οι προδότες υπέγραψαν και πούλησαν τη Μακεδονία μας». Πρόκειται για «προδότες, ψεύτες και ελεεινούς», ενώ έκανε λόγο και για «εσχάτη προδοσία».

Κατηγόρησε, μάλιστα, «αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουν και να διαλύσουν, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

Ο ίδιος είχε προτρέψει όσους τον άκουγαν, «όποιον πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι' αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για όλα αυτά έγινε αναφορά από τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρο Μιχάλη Κόκκινου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο ιερέας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό και όπως φαίνεται δια του αντιπροσώπου του θα ζητήσει αναβολή της υπόθεσης που έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του νησιού  

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ένας ακόμη υποτίθεται εκπρόσωπος της εκκλησίας του Χριστού, της αγάπης, κατηγορείται για δημόσια προτροπή σε βία.Η φασίζουσα πτέρυγα της θρησκείας πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί.