Δολοφονία καρδιολόγου: Ισόβια στη χήρα και στον εραστή της

Δολοφονία καρδιολόγου: Ισόβια στη χήρα και στον εραστή της Facebook Twitter
0

Ένοχοι κρίθηκαν η χήρα και ο εραστής της για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη το 2017 στη Σητεία της Κρήτης. Και στους δύο επιβλήθηκαν ισόβια για τη δολοφονία.

Η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία και ο 38χρονος εραστής της ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε λίγο το πρωί της Τρίτης, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα με την ανακοίνωση της ποινής.

Νωρίτερα στις απολογίες τους η 39χρονη αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ενώ ο 38χρονος πήρε πάνω την ευθύνη και είπε πως αυτός σχεδίασε και εκτέλεσε τον φόνο.

Η 39χρονη σύζυγος του γιατρού ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία ανάμειξη στη δολοφονία και επέρριψε όλη την ευθύνη στον πρώην εραστή της: «Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφαση του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες».

«Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» είπε ο 38χρονος υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, σύμφωνα με όσα η ίδια του είχε πει.«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω την φίλη μου από τα προβλήματα της», ισχυρίστηκε.

Οι καταθέσεις κατά της 39χρονης χήρας

Αίσθηση προκάλεσε χθες η κατάθεση συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛΑΣ ο οποίος είπε ότι ο γιατρός του είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο πριν την δολοφονία ότι κάποιος είχε κλέψει 30.000 ευρώ από το μηχάνημα του διαδρόμου (εκεί συνολικά υπήρχαν 100.000 ευρώ).

Ο γιατρός εμφανίστηκε να υποψιάζεται κάποιους εργάτες αλλά ο αξιωματικός φίλος του υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό όποιος πήρε τις 30.000 ευρώ, να άφηνε τις 70.000. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο.

Στην συζήτηση του αποκάλυψε ότι συχνά η σύζυγος του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Μάλιστα του είχε πει χαρακτηριστικά ότι «Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει».

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω» κατέθεσε μεταξύ άλλων συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, φίλος του δολοφονημένου γιατρού

Η 39χρονη έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ