Θεσσαλονίκη: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ο 20χρονος πατροκτόνος

Θεσσαλονίκη: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ο 20χρονος πατροκτόνος Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Νέα στοιχεία καλείται να ερευνήσει το τμήμα  Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην υπόθεση πατροκτονίας, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Ο 20χρονος φέρεται να ήταν θύμα ενδοικογενειακής βίας από τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε την οικογένειά του.


Για τις κρίσιμες στιγμές προ του φονικού ο γιος ανέφερε στους αστυνομικούς: «Έφυγα από το μαγαζί γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί ο καβγάς. Με ακολούθησε και μου επιτέθηκε αυτός πρώτος. Άρχισε να με χτυπά. Προσπάθησα να αμυνθώ, ανταπέδωσα τα χτυπήματα και ξαφνικά ο πατέρας μου βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί».


Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες για πλήγματα από μαχαίρι, τονίζοντας ότι το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα, κάταγμα ρινός και εκδορές στα χέρια στοιχεία τα οποία φανερώνουν πάλη και ξυλοδαρμό.

Σημαντικά στοιχεία για τη δολοφονία του 48χρονου πατέρα έδωσε στις Αρχές ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Όπως ο ίδιος είπε στον ΑΝΤ1, αμέσως μετά τη φονική συμπλοκή «ο ένας (σ.σ. ο γιος) έφυγε, ο άλλος ήταν ξαπλωμένος κάτω».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «πήρα το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασαν εκεί ο άνθρωπος είχε πεθάνει», προσθέτοντας ότι ο 20χρονος γιος επέστρεψε στο σημείο του εγκλήματος «αφού ήρθε το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο κόσμος» και πως οι αστυνομικοί «δεν τον άφηναν να πλησιάσει τον πατέρα του».

Τον κρισιμότερο ρόλο για την εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να διαδραματίσει το πόρισμα του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν πληροφορίες ότι το θύμα έπασχε από καρδιοπάθεια.

Αν ο θάνατός του συνδεθεί με το καρδιακό νόσημα τότε το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 20χρονου εκτιμάται πως «ελαφρυνθεί» σημαντικά, με το βασικό αδίκημα να αλλάζει από ανθρωποκτονία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο 20χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ