Πώς ένα αγριογούρουνο οδήγησε στους δολοφόνους του επιχειρηματία Σταματιάδη

Πώς ένα αγριογούρουνο οδήγησε στους δολοφόνους του επιχειρηματία Σταματιάδη Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Το κυνήγι ενός αγριογούρουνου στην Πελοπόννησο οδήγησε στον εντοπισμό των δολοφόνων του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο Απρίλιο. 

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στα ίχνη των δολοφόνων, μετά τον εντοπισμό καλύκων από πιστόλι, με το οποίο οι δράστες είχαν σκοτώσει ένα αγριογούρουνο στην Πελοπόννησο.

Η αστυνομία εντόπισε τους κάλυκες σε κλεμμένο όχημα και γρήγορα διαπίστωσε ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο με το οποίο είχε δολοφονηθεί ο επιχειρηματίας.

Όμως δράστες είχαν εγκαταλείψει το κλεμμένο όχημα και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας με την κωδική ονομασία «κυνήγι αγριογούρουνου».

Ο ένας από τους τέσσερις δράστες που εισέβαλαν στην οικία του 52χρονου επιχειρηματία, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του περασμένου Απριλίου, συνελήφθη μετά από συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με ευρωπαϊκές Αρχές, στις Βρυξέλλες.

Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, κυκλοφορούσε με πλαστή ελληνική ταυτότητα. Δύο ακόμα δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί, επίσης Αλβανοί, διέφυγαν στο εξωτερικό, αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα και αναζητούνται - όπως και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων. 

Οι τέσσερις κακοποιοί ήταν μέλη 12μελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες.

Η εξάρθρωση της σπείρας

Η συμμορία, που εξαρθρώθηκε την περασμένη Πέμπτη αποτελούνταν από 10 άνδρες αλβανικής καταγωγής, μια γυναίκα από τη Ρουμανία και το άγνωστο άτομο που αναζητείται.

Ύστερα από εκτεταμμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική και Κορινθία συνελήφθησαν 8 από τους εγκληματίες που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε Αττική, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα.

Την ημέρα της αιματηρής επίθεση, οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν ξημερώματα στην οικία του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Εκείνος τους αντιλήφθηκε και πάλεψε σκληρά μαζί τους μέχρι που τον πυροβόλησαν. Λίγες ημέρες αργότερα, ο 52χρονος επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών άφηνε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο. 

Άλλαξαν μέθοδο

Μετά τη δολοφονική επίθεση, η σπείρα άλλαξε μεθοδολογία και στόχευε σπίτια σε περιοχές που πραγματοποιούνταν δημόσιες εκδηλώσεις τοπικά πανηγύρια.

Οι ληστές άνοιγαν τα σπίτια όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν ενώ η 34χρονη γυναίκα της συμμορίας είχε αναλάβει τη διοχέτευση και την πώληση των κλοπιμαίων σε ενεχυροδανειστήρια. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μία συσκευή πρόκλησης ηλεκτροσόκ (taser), δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένας φορητός ασύρματος.

Στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου εντοπίστηκε επίσης σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία που κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια