Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη Facebook Twitter
10

Ένοχο για εξύβριση έκρινε τον Παύλο Πολάκη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για τις δημόσιες καταγγελίες του σε βάρος του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ότι είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η καταδίκη αφορά στις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου, για τον οποίον υποστήριζε ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας (όπου εργαζόταν επί Αδωνι Γεωργιάδη).


Το δικαστήριο επέβαλε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να καταβάλει και χρηματική αποζημίωση 18.000 ευρώ στην οικογένεια του δημοσιογράφου, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2017. 

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα της υπεράσπισης, κρίνοντας ότι πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή» του δημοσιογράφου.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση» - άλλωστε ο εκλιπών δημοσιογράφος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σχετική απόφαση, που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr:

Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη Facebook Twitter
Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη Facebook Twitter
Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη Facebook Twitter
Καταδικάστηκε ο Πολάκης - Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη Facebook Twitter
Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ψεύτης (σύμφωνα με τον ίδιο) ο πρωθυπουργός, ψεύτης και συκοφάντης ο πρώην υπεθα, ψεύτης και συκοφάντης ο Πολακης, ψεύτες και συκοφάντες διάφοροι εκδότες/δημοσιογράφοι/φερέφωνα της κυβέρνησης. Με δικαστικές αποφάσεις όλοι αυτοί, και απλώς ενδεικτικά και για αρχή. Το "νέο" που θα άλλαζε το "παλιό".
Εδω που τα λέμε είναι όντως το "νέο": ένας brave new world από αδίστακτους γκεμπελίσκους που δεν αφήνουν την εξουσία με τίποτε. Τέτοια κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ (εξαιρούνται οι χουντικοί).Παρεμπιπτόντως, επειδή ο Πολάκης επιμένει, και απειλεί τώρα τον Μπεσκένη με έφεση: ένας αυστηρός και δίκαιος πρωθυπουργός (που θέλει Νόμπελ Ειρήνης, άρα δεν υποθάλπει μια συμμορία κατά συρροήν συκοφαντών) θα ζητούσε να δει τις αποδείξεις που ο Πολακης ισχυρίζεται ότι διαθέτει. Το θέμα πλέον είναι αμιγώς πολιτικό, μιλάμε για δολοφονία χαρακτήρα ενός πολίτη από μια κυβέρνηση. Θα πρέπει ο Τσίπρας να πάρει θέση, δεν είναι "απλό" πλέον το θέμα (που ποτέ δεν ήταν). Υπάρχει και το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία υπουργός να έχει καταδικαστεί τόσες φορές ως συκοφάντης-προπαγανδιστής? Και να παραμένει στο αξίωμά του? Αυτά είναι τα λεγόμενα σημεία των καιρών.
Όχι εκτός απο χώρες με αδελφα καθεστώτα τύπου Βενεζουέλας. Το σίγουρο είναι οτι ο συγκεκριμένος και οι ομοιοι του έχουν το κοινό τους γιαυτό το λόγο εξάλλου συγκεντρώνουν ακόμα ενα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας που παρά τα όσα αθλια έχουν συμβεί με τους συγκεκριμένους παραμένει ακλονητο.
Απ`οτι φαίνεται οχι μόνο δεν ντρεπονται, απεναντιας οσο αισχροτερα βγαίνουν τα μηνύματα απο τους εκπρόσωπους τους τόσο συσπειρωνονται... .Δυστυχώς η δυσωδια είναι εθιστικη και το κοινό μεγάλο.