Ο χειμώνας επιστρέφει: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Ο χειμώνας επιστρέφει: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μπορεί ο καιρός για σήμερα να προβλέπεται σχετικά καλός, με λίγες βροχές και τοπικές μόνο καταιγίδες, όμως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει και θα πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης. 

Οι ψυχρές, αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριο. 

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου 5 με 6 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. 

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά σε ένταση τα 7 μπoφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη η κακοκαιρία θα πλήξει όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.  Παρόμοια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.

Οι άνεμοι τυπικά θα αγγίξουν τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.


Παρακολουθείστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών, με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται προς την περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα στη Δυτική Ευρώπη αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM