Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους γονείς για τις φωτογραφίες παιδιών στα social media

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους γονείς για τις φωτογραφίες παιδιών στα social media Facebook Twitter
9

Αυστηρό μήνυμα προς τους γονείς που αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media στέλνει η Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιώντας τους για τις συνέπειες. 

Επανειλημμένα οι επιστήμονες ψυχικής υγείας έχουν επισημάνει πως οι φωτογραφίες ανήλικων παιδιών που κοινοποιούνται από τους γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να καταλήξουν σε «λάθος χέρια», φτάνοντας να γίνουν μέχρι αντικείμενο παιδικής πορνογραφίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προειδοποιήσει σχετικά τους γονείς, καλώντας τους όταν δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους να καλύπτουν τουλάχιστον το πρόσωπό τους. 

Σε δημοσίευσή της στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνουμε... είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media! Αν επιμένεις τουλάχιστον κάνε το με στυλ! Προστάτεψέ το».

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλό θα ήταν να μας πει η ΕΛ.ΑΣ από τι κυνδινεύει το κάθε παιδί γιατί δυσκολεύομαι να το καταλάβω, μπορεί και να είμαι χαζός. Θα εντοπίσουν το παιδί μου και θα το απαγάγουν; Πώς θα το εντοπίσουν; Θα χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες του παιδιού για να τον παίζουν; Όκ και τι έγινε. Και για μένα αυνανίζονται πολλές, δεν έπαθα τίποτα.
Ναι, σπείρετε λίγο τον πανικό κ τον φόβο, το ίντερνετ είναι κακό, γεμάτο παιδόφιλους. αν δουν οι παιδόφιλοι φωτό από το παιδί σας λογικά θα σας εντοπίσουν και θα το απαγάγουν και θα το πουλήσουν στην Ταϊλανδή. μου θυμίζει τα ρεπορτάζ early 00's που τα δελτία ειδήσεων μίλαγαν μονό για το internet σε επίπεδο χρηματικών απατών, η πορνογραφίας για να πανικοβάλουν τον κόσμο. θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας? μην το αφήνετε να έχει social media που θα του καταστρέψουν την αυτοπεποίθηση και και να μπαίνει στο Youtube για να γινει βλήμα Αλήθεια τώρα ας μου εξηγήσει από τι το προστατεύουμε συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ?
Debbie2 νομίζω ότι εννοεί αυτό που λέει ότι ακουγόταν στα ρεπορτάζ, αλλά δεν το διατύπωσε σωστά.Τώρα αν το εννοεί όπως τα λες, ναι τα ντοκιμαντέρ, οι διαλέξεις και ειδικά του Harvard και του Stanford καθώς και η κλασσική μουσική είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνουν την νοημοσύνη.Είναι σαν τα περιοδικά, ειδικά τα επιστημονικά περιοδικά.
Να προσθέσω ότι αντικείμενο παιδικής πορνογραφίας σημαίνει όπως το κατανοώ ότι το εννοεί το άρθρο, πως παιδόφιλοι αυτοϊκανοποιούνται με φωτογραφίες από το παιδάκι σου Libretarian.Αν δεν έχεις θέμα με αυτό cool.
Δεν σπέρνουν ούτε πανικό ούτε φόβο. Είναι η πραγματικότητα. Το ιντερνετ δεν είναι γεμάτο παιδόφιλους, αλλά σίγουρα υπάρχουν κυκλώματα και ανώμαλοι που χρησιμοποιούν τέτοιες φωτογραφίες.Και στο κάτω κάτω γιατί να βάλεις το παιδί σου, το μωρό σου, στο ίντερνετ; Τι είναι; Αντικείμενο τέχνης; Το παιδί θα μεγαλώσει και θα δει τον εαυτό του ως μωρό στο διαδίκτυο χωρίς καν να θέλει.Το αν με τα Social Media γίνει βλήμα ή όχι, έχει να κάνει με την παιδεία που έχει πάρει απ' τους γονείς και το πόσο αυθεντικό είναι. Και με γονείς που χρησιμοποιούν Social Media για να προβάλουν τα παιδιά τους, μην περιμένεις κάτι καλό.Και το Youtube, όπως και άλλες σελίδες Social Media, είναι χρήσιμο. Αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά. Ελάχιστοι ξέρουν.
Lumidy εν τω μεταξύ και εγώ για το youtube έλεγα και ειρωνεύτηκα, δεν νομίζω ότι έγινε κατανοητό.Σε αυτό το ''ελάχιστοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά'' πάντως, θα διαφωνήσω, τι σημαίνει ''σωστά''?Πολλοί μπαίνουν για να ακούσουν μουσική, αυτό το λες λάθος χρήση?
δε με βοηθήσατε. Η προειδοποίηση της αστυνομίας εφάπτεται στο οτι μπορεί πχ ενας παιδόφιλος να δει την παραπάνω φωτό και να ερεθιστεί σεξουαλικά? μήπως να μην πάμε και τα παιδιά μας στην παράλια? η να έχουμε χωριστές παράλιες για γυναικόπαιδα και άνδρες μιας και όλοι οι άνδρες είναι εν δυνάμει παιδόφιλοι? Το κάνουν αυτό στην σαουδική Αραβία ξέρετε, με ακριβώς αυτή τη δικαιολογία. Να μην βλέπουν την γυναίκα σου οι άνδρες και έχουν άσχημες σκέψεις... για την προστασία της γυναικας δηλαδη