Δυο μέρες καλός καιρός και μετά έρχεται ψυχρή εισβολή με παγωνιά και κακοκαιρία

Δυο μέρες καλός καιρός και μετά έρχεται ψυχρή εισβολή με παγωνιά και κακοκαιρία Facebook Twitter
Δεν ξεμπερδέψαμε με τον χειμώνα καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στα μέσα της εβδομάδας
0

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ευχάριστα καλός αλλά η κακοκαιρία επιστρέφει καθώς ένα νέο κύμα ψύχους φέρνει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία την ΕΜΥ, αλλά και άλλων μετεωρολογικών ιστοσελίδων από την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, ενώ έως την Παρασκευή ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθώς ένα νέο βαρομετρικό σύστημα από τη βορειοανατολική Ευρώπη εισβάλει στη χώρα.

Αναλυτικά

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις καταιγίδες διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, τα οποία την Πέμπτη στα νοτιοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM