Γιάννης Σαββιδάκης για μετανάστες: «Είμαι Έλληνας, πρέπει να έχω παραπάνω προνόμια»

Γιάννης Σαββιδάκης για μετανάστες: «Είμαι Έλληνας, πρέπει να έχω παραπάνω προνόμια» Facebook Twitter
13

Αντιδράσεις και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει ο τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης με δηλώσεις του για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα.

«Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ ξένων), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής μιλώντας στην εκπομπή «Τι λέει;».

«Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω», είπε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

«Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια, κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες».

 
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Ο άνθρωπος παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και εξηγήθηκε, που πέσατε να τον φάτε. Δεν λέει κάτι λάθος, ούτε είπε κάτι λάθος. Παρακολουθήστε τον:https://www.youtube.com/watch?time_continue=77&v=KFkKAQAnIRQ
'Εχω την εντύπωση πως εννοεί πως θα ήθελε για να φάει ψωμί ο ξένος να φάνε πρώτα ψωμί όλοι οι 'Ελληνες, να βολευτούνε απο δουλειές όλοι ο 'Ελληνες, να εξασφαλήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια πρώτα οι 'Ελληνες και έπειτα επειδή είμαστε και φιλόξενος λαός να τους επιτρέψουμε τη πρόσβαση. Δυστυχώς είναι μια αρκετά δημοφιλής άποψη.Εμένα αυτό μου θύμισε τα γεύματα μόνο για 'Ελληνες της Χ.Α στο σύνταγμα.
Εμένα τόσο αυτά που λέει ο Σαββιδάκης όσο και αυτά που πολύ εύστοχα λες εσύ ότι εννοεί πραγματικά ο Σαββιδάκης μου θυμίζουν κάποιους που θα μπορούσαν νομίζω πολύ εύκολα να έχουν πει οι ίδιοι αυτά που λέει ο Σαββιδάκης, ή να έχουν χρησιμοποιήσει άλλα παρεμφερή και στο ίδιο ύφος "επιχειρήματα", αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ σε ονόματα γιατί δεν μου επιτρέπεται...
Μα... έχουμε ήδη παραπάνω προνόμια από τους αλλοδαπούς όπως το εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε σε τομείς του δημοσίου όπου απαιτείται η ελληνική ιθαγένεια. Και λιγότερα χαρτιά χρειάζεται να καταθέτουμε σε υπηρεσίες, όπως άδεια διαμονής, σφραγίδα της Χάγης, μεταφράσεις, ισοτιμία πτυχίων κλπ. Τέλος δεν έχω ακούσει ποτέ και κανένα σχολείο να αρνείται να εγγράψει οποιοδήποτε παιδί (είναι πολύ σοβαρό παράπτωμα για την ακρίβεια). Πολύ λογικά είναι αυτά που λέει και γι αυτό ισχύουν και ίσχυαν ανέκαθεν στην Ελλάδα και σχεδόν παντού στον κόσμο. Περιμένω μετά από αυτήν μου την απάντηση να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις ότι ο αγώνας του δικαιώθηκε.
"Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως..." Μπορει εσυ να νομιζεις οτι δεν εισαι ρατσιστης, ομως...Ανοιγεις το στομα σου κ βγαινει οχετος ρατσισμου, δειγμα καλομαθημενου ελληναρα κ αποδειξη ελλειψης ενσυναισθησης. Αστα, μας τα'παν κι αλλοι.
Δε μας τα λετε καλα κυριε Σαββιδακη μας ..Ιδια προνομια για ολους !.Κ για τους Ελληνες κ για τους μεταναστες.Ουτε περισσοτερα προνομια για τους μεταναστες , ουτε λιγοτερα.Εκτος αν εννοειτε οτι θιγεστε αν εχουν περισσοτερα προνομια μεσουσης κρισης(εκει συμφωνω πχ παιδικοι σταθμοι κρατος προνοιας) ο τροπος ομως που το λετε δειχνει εμπαθεια κ μενος.
Αγαπητέ Γιάννη, όλα αυτά που αναφέρεις τα είχες για κάμποσες δεκαετίες, αλλά και που τα είχες χαΐρι δεν είδες και έμεινες απολιθωμένος στο 90, στο φεγγαρι-φεγγαράκι και στης Ελλάδας τα παιδιά.
Δηλαδή λέει.. Δεν είμαι ρατσιστής.. άλλα είμαι, γιατί δεν έχω κάτσει πότε να μάθω το τι δικαιώματα έχω και τι δικαιώματα έχουν στην χωρά μου μετανάστες.Επιπλέον είναι η κλασική πίπα που λέει ο κάθε ρατσιστής όταν του τελειώνουν τα επιχειρήματα.Τρίτο... εδώ ακόμα κ οι Ευρωπαίοι πολίτες που είμαι κ εγώ.. δεν έχουμε δικαιώματα κ μας συμπεριφέρονται παντού σκάρτα σε αυτήν την σουπερ Ευρωπαϊκή χωρά... χαααα χαααα... έλεος λίγο...