Στους δρόμους οι αγρότες: Πού θα στηθούν μπλόκα σήμερα και αύριο

Στους δρόμους οι αγρότες: Πού θα στηθούν μπλόκα σήμερα και αύριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με νέα μπλόκα σήμερα και αύριο. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει εξαγγείλει, για σήμερα στις 3μ.μ, αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Μεγαλόπολης.

Στην Ηλεία θα γίνει νέα συγκέντρωση, στις 6 μ.μ, στο μπλόκο του Αϊ-Γιώργη, έξω από τον Πύργο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες από το πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Τέμπη, κόβοντας την κυκλοφορία «στα δύο» για κάποιες ώρες.

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση εκπροσώπων τους με το κλιμάκιο των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών αλλά, προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει θετικά στο αίτημά τους, αντιπροτείνοντας συζήτηση αποκλειστικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νοµού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, επέρριψε την ευθύνη για την κλιμάκωση στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται µαζί µας για να δώσει λύσεις στα προβλήµατα. Αυτή µας βγάζει στον δρόµο µε την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόµους».

Καταγγελίες για «καρτέλ» στην αγορά βαμβακιού

Αντιπροσωπεία της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων μετέβη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταθέτοντας στοιχεία που, σύμφωνα με τους ίδιους, καταδεικνύουν τη δράση «καρτέλ» στην αγορά βαμβακιού και σε άλλα αγροτικά προϊόντα.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου διαβεβαίωσε ότι για το θέμα υπάρχει αίτημα συνεργασίας, τόσο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό ενδεικτικής τιμής πώλησης στο βαμβάκι.

«Στο πλαίσιο που αυτό εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες θα συνεργαστούμε», σημείωσε. 

Χθες, αγρότες προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Οι ίδιοι θέλουν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. 

Τα τρακτέρ και τα μηχανήματα που έχουν βγει στον κόμβο του Δερβενίου, στον Λαγκαδά, δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM