Νέα καταγγελία για επίθεση σε ντελιβερά από εργοδότη στη Θεσσαλονίκη

Νέα καταγγελία για επίθεση σε ντελιβερά από εργοδότη στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό υπάλληλου ντελίβερι κάνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας, και καταγγέλλει νέο περιστατικό επίθεσης εργοδότη σε διανομέα φαγητού, που εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, το περιστατικό έγινε χθες Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ο ιδιοκτήτης άσκησε τόσο σωματική όσο και λεκτική βία.

Ο εργαζόμενος καταγγέλλει πως ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου του επιτέθηκε επειδή κάποιος πελάτης παραπονέθηκε πως ο υπάλληλος τον κοίταξε στραβά. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιδιοκτήτης τον έπιασε από το γιακά, τον ταρακουνούσε και τον έσπρωχνε και τον απειλούσε πως θα τον κατεβάσει στο υπόγειο. Απείλησε ότι θα τον «θάψει» ενώ είπε πως θα βάλει και μπράβους και θα τον βρουν νεκρό σε χαντάκι.

Ο διανομέας φαγητού κατήγγειλε ότι εργαζόταν τρεις μήνες υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο και δωδεκάωρο) με δικό του μηχανάκι και βενζίνες και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.

«Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου συστήματος εκμετάλλευσης των εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντάς μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM