Απεργία της ΓΣΕΕ

Λάρισα: Έντονη ανησυχία των αστυνομικών για το νέο καταυλισμό προσφύγων

Λάρισα: Έντονη ανησυχία των αστυνομικών για το νέο καταυλισμό προσφύγων Facebook Twitter
0

Έντονες ανησυχίες εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν τελικά να λειτουργεί και δεύτερη προσφυγική δομή στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Ζώγα» στην περιοχή του δήμου Τεμπών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει:

«Το περασμένο καλοκαίρι με βάση πληροφορίες για επαναλειτουργία του στρατοπέδου Ζώγα, στο ΔΔ Κυψελοχωρίου Δήμου Τεμπών, ως Δομή φιλοξενίας Προσφύγων, υπήρξε από πλευράς μας σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας, άμεση κινητοποίηση (ανακοινώσεις, συναντήσεις κλπ) με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστολή του εν λόγω σχεδιασμού.

Ξαφνικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα για απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε το 'Στρατόπεδο Ζώγα' να λειτουργήσει ως οργανωμένη Δομή με προκάτ οικίσκους, ως τον ερχόμενο Μάιο.

Θυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί μια τέτοια Δομή στο νομό μας με περίπου 1500 άτομα στο Κουτσόχερο Λάρισας, ενώ οι πληροφορίες μιλάνε ότι η υπό ίδρυση Δομή θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 ατόμων. Δηλαδή στο νομό μας θα λειτουργούν δύο Δομές με συνολικό πληθυσμό σχεδόν 2.300 άτομα.

Αλήθεια γιατί όλα αυτά στο νομό Λάρισας;


Τι σχεδιασμός Μεταναστευτικής πολιτικής είναι αυτός;


Σκέφθηκε κανείς τα προβλήματα που θα προκύψουν στην Αστυνόμευση;


Ερωτήθηκε το Αρχηγείο και η τοπική Υπηρεσιακή Διοίκηση;


Ποια η θέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Βουλευτών;


Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων αστυνομικών δε θα πάψουμε να αναδεικνύουμε ζητήματα. Γίνεται καθημερινά ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες των περιφερειακών Δήμων. Ζητάμε υπεύθυνη ενημέρωση.

Αν στη τελική κάποιοι επιθυμούν να εφαρμόσουν το σχεδιασμό τους, εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενίσχυση των ΑΤ Κιλελέρ (Δομή Κουτσοχέρου) και ΑΤ Τεμπών (Δομή Κυψελοχωρίου) με -20- άτομα από περιοχές εκτός νομού Λάρισας. Καιρός να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους».

Με πληροφορίες από Onlarissa

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM