Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για την 13χρονη που πέθανε μετά από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας

Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για την 13χρονη που πέθανε μετά από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνέντευξη τύπου, για τον θάνατο της 13χρονης κοπέλας που κατέληξε μετά από εγχείρηση «ρουτίνας» για σκωληκοειδίτιδα, έδωσε σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου της Λαμίας. 

«Ενημερώσαμε έγκαιρα και σωστά τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λάρισας για την κατάσταση της Ιωάννας» τόνισε σήμερα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου της Λαμίας, Δημήτρης Σφύρας. «Κάναμε σωστή διάγνωση, ενημερώσαμε για αυτή τον χειρουργό του νοσοκομείου στη Λάρισα, ωστόσο εκείνος αποφάσισε άλλα» πρόσθεσε. 

Το χρονικό της υπόθεσης


Στις 18 Ιανουαρίου, η 13χρονη μαθήτρια εισήχθη στο Νοσοκομείο Λαμίας, με έντονο πόνο στην κοιλιά και, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στις 7μ.μ της ίδιας ημέρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά λίγο αργότερα το κορίτσι πέθανε. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και επιστημονικό σύμβουλο της οικογένειας, Σωκράτη Τσαντίρη, από τη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε ότι η αιτία θανάτου του 13χρονου κοριτσιού ήταν η περιτονίτιδα που επήλθε από ρήξη στομάχου.


«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου», τόνισε ο κ. Τσαντίρης. «H ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή», πρόσθεσε. 


Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς δήλωσε πως, σύμφωνα με την κα Ζαγγελίδου, η περιτονίτιδα είχε ήδη εκδηλωθεί όταν μεταφέρθηκε το παιδί στο νοσοκομείο. 


«Επομένως, η Δικαιοσύνη τώρα θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες, όχι όμως μόνο στη Λαμία, αλλά, δυστυχώς και στη Λάρισα. Διότι, με βάση τη νεκροψία – νεκροτομή και κάποια άλλα έγγραφα ιατρικά (...) υπάρχει ευθύνη και στο χειρουργείο το οποίο έγινε στη Λάρισα»

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας πάντως, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, αφού εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους της ανήλικης Ιωάννας, διευκρίνισε πως η διοίκηση είχε αποφασίσει να μην τοποθετηθεί, αλλά αναγκάστηκε εξαιτίας της «διαστρέβλωσης των γεγονότων».

Ο κύριος Χατζημαργαρίτης τόνισε πως έχει ζητήσει ένορκη διοικητική εξέταση για το ζήτημα. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα συμβάλλουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM