«Το πραγματικό μπούλινγκ το δεχτήκαμε εμείς» λένε οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Γιακουμάκη

«Το πραγματικό μπούλινγκ το δεχτήκαμε εμείς» λένε οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Γιακουμάκη Facebook Twitter
8

Συντετριμμένοι ψυχολογικά και στιγματισμένοι κοινωνικά παρουσιάζονται μέσω των συνηγόρων τους οι εννέα νεαροί Κρητικοί που θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων στις 8 Φεβρουαρίου κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τα οποία η δημοσιοποίησή τους είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους στην εφημερίδα «Πατρίς» υποστηρίζουν:

«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως.

Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Με βάση πάντως το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο είχε μετατρέψει σε σάκο του μποξ για χαβαλέ, προκαλώντας του μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και παροδική ασφυξία.

Στη δικογραφία αναφέρεται το χαρακτηριστικό περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.

Σε άλλη περίπτωση επισημαίνεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναφέρονται επίσης και περιστατικά βιαιοπραγίας εκτός της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Για παράδειγμα περιγράφεται η επιστροφή τους από εκδρομή στη Θεσσαλονίκη όπου μέσα στο λεωφορείο συμφοιτητής του Βαγγέλη φέρεται να τον έπληξε με σφοδρότητα πολλές φορές στο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι η κύρια ανάκριση για τη βασική υπόθεση της ανθρωποκτονίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Αυτό που μπορώ να δεχτώ είναι ότι οι κατηγορούμενοι χρειάζονται σαφέστατα υποστήριξη για να κατανοήσουν το μέγεθος των πράξεών τους κ να δουλέψουν τα βίαια κομματια του χαρακτήρα τους μέσα από το σοφρωνιστικο συστημααυτά βέβαια σε μια οργανωμενη κοινωνία για άτομα με τέτοιου είδους ένστικταΤο να προσπαθεί να μετριαστεί η πράξη τους είναι προσβλητικό για τον κάθε άνθρωπο που υφίστανται bullying κ τη ζωή αυτού του παιδιού δεν θα την δώσει κανείς πίσω...τουλάχιστον μία μεταμέλεια μια συγνώμη από τις άριστες οικογένειες Αν ήταν άριστες δεν θα ήταν έτσι τα παιδιά τους....
Να θυμιθω να βάλω πλερεζα για το μπουλινγκ που υφίστανται οι βασανιστές του Γιακουμάκη.Ας ελπίσουμε πως δε θα τη γλιτώσουν και αυτοί τόσο εύκολα όσο οι "υπεύθυνοι" της σχολής.
Βασανιστήρια εντός και εκτός σχολήςΈνα βράδυ του Ιανουαρίου του 2015, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να κυνήγησε τον 20χρονο σε διάδρομο της εστίας, μετά τα μεσάνυχτα, κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασμα, το οποίο πέρασε στον λαιµό του Βαγγέλη σαν θηλιά. Στην συνέχεια, φέρεται να τον τράβηξε βίαια προς τα πίσω και βάζοντάς τον σε δωµάτιο µαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορουµένους του, άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναµη ο ένας πάνω στον άλλον αλλά και πάνω στην ντουλάπα του δωµατίου.Σε άλλο σημείο του κατηγορητηρίου, ο ίδιος κατηγορούµενος φέρεται να έδεσε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και να τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν µπότες, προξενώντας του µώλωπες και εκδορές.Τον Νοέµβριο του 2014, δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να τύλιξαν µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουµάκη και να τον χτύπησαν στα γεννητικά του όργανα, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, τέσσερις κατηγορούµενοι φέρονται να έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και να έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον σε όλο το σώµα του.Έξι από τους νέους άνδρες που θα κάτσουν στο εδώλιο, κατηγορούνται ότι ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, τον έσπρωχναν βίαια και τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα και το πρόσωπό του.Μέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2014, έξι κατηγορούµενοι φέρονται να κλείδωσαν µε βία και για πολλή ώρα τον Γιακουµάκη σε µια ντουλάπα που βρισκόταν σε δωµάτιο της εστίας της Σχολής και να τον εξανάγκασαν να τραγουδά διάφορα τραγούδια κάθε φορά που του πετούσαν κέρµατα. Σε άλλη περίσταση, ένας κατηγορούµενος φέρεται να εκσφενδόνισε τρία µήλα στο πρόσωπο του θύµατος, από μικρή απόσταση, και ένα από αυτά τον πέτυχε στο κεφάλι προξενώντας του µώλωπες.Τον Ιανουάριο του 2015 τρεις κατηγορούµενοι φέρονται ότι έσπρωχναν επανειληµµένα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από το κάθισµά του. Οι ίδιο κατηγορούνται ότι τον χτυπούσαν στο πρόσωπο µέσα σε λεωφορείο, κατά τη διάρκεια επιστροφής των φοιτητών από εκδρομή σπουδαστών της σχολής στη Θεσσαλονίκη.Ένας από τους κατηγορουµένους φέρεται να έριξε καυτό νερό στον λαιµό του 20χρονου κατά τη διάρκεια διαλείµµατος και σε άλλο περιστατικό, ο ίδιος φέρεται να τον κρέµασε µε τη βία και για αρκετή ώρα από το παράθυρο του διαδρόµου, στον δεύτερο όροφο της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων.https://www.lifo.gr/now/greece/222373/ekanan-ti-zoi-toy-vaggeli-giakoymaki-kolasi-vasanistiria-apokalyptontai-sto-katigoritirioΠαίδες, ήσασταν ενήλικες.Οι μαλακίες πληρώνονται.
Ανησυχητική η κατάσταση στην επαρχία του Ελλαδιστάν. Πρώτα ο Βαγγέλης, μετά η Ελένη στη Ρόδο και μετά η Αγγελική στην Κέρκυρα. Όλοι θύματα νοσηρής κατάστασης και επιβολής. Με αυτά θα ασχοληθεί κανείς σε κοινωνικό επίπεδο ή μας τρώει όλο τον χρόνο η Μακεδονία;
Η κοινωνία χωρίς κανόνες είναι ζούγκλα.Δεν ξέρω αν φταίνε αυτοί οι συμφοιτητές ή άλλοι ή κανείς ή όλοι. Δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που μπορώ να ξέρω είναι ότι ο διευθυντής της σχολής είναι εκεί για κάποιους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι να μην είναι ζούγκλα η σχολή. Να υπάρχουν κανόνες. Και να εφαρμόζονται.Δουλειά των πολιτικών είναι να ψηφίζουν κανόνες και να φροντίζουν να εφαρμόζονται. Όχι να κάνουν τηλεφωνήματα για την μη εφαρμογή των κανόνων που ψήφισαν.Το ξέρω είναι πιο εύκολο να πεις ότι βασικά φταίνε νεαροί τραμπούκοι. Εμένα μου φταίνε αυτοί που ήταν θ ε σ μ ι κ ά επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία της σχολής και αυτοί σφύριζαν αδιάφορα.Δεν θέλω να αθωώσω κανέναν. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω πάντα αθώους αυτούς που μας αφήνουν να ζούμε σαν ζώα σπρώχνοντάς μας στην αυτοδικία γιατί νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν κανόνες.
Αυτό το:"είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις"Τι το ήθελε;Τόσες ταινίες με bullying έχουμε δει. Δεν ξέρει ότι αυτοί οι "υπεράνω" είναι οι υπ'αριθμόν ένα υπαίτιοι;